× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

A Település hírei

A bölcsőde régi épületét 25 millió forintból újította fel az önkormányzat. A megszépült környezet az Algyői Szivárvány Óvoda kiscsoportosainak az új otthona lett.

2023. szeptember 23. | Oktatás Bővebben

A 2019 júliusában az Esély Otthon az algyői fiataloknak pályázat keretein belül és az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program forrásaiból, illetve az algyői önkormányzat saját forrásából kiegészítve elindult program harmadik ciklusa indult el augusztus 30-án.

2023. szeptember 22. | Önkormányzat Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzatnak kérésére a Gyeviép Nkft. munkatársai elkészítették az új bölcsődéhez szánt parkoló részt. Az épülettel szemben, az iskola vonalában mintegy 90 méter hosszan szórt útpadkát alakítottak ki.

2023. szeptember 21. | Önkormányzat Bővebben

Az Algyő Foltvarrók Köre augusztus 26-án, szombaton ellátogatott a Magyar Foltvarró Céh által szervezett Országos Foltvarró Fesztiválra, Budapestre a Kultúrszövőgyárba.

2023. szeptember 21. | Kultúra Bővebben

Napjainkban meglehetősen gyorsan kézhez kaphatunk bestseller könyveket a saját anyanyelvünkön. Ez olyan természetessé vált, hogy bele sem gondolunk, hogy egy viszonylag frissen megírt, több száz oldalas idegen nyelvű regény hogyan kerülhet az éjjeliszekrényünkre magyarul. A fordítás rejtelmeiről Illés Róbert, algyői műfordítóval beszélgettünk.

2023. szeptember 21. | Kultúra Bővebben

A szabadstrand területén új kikapcsolódási és sportolási lehetőség nyílt az oda érkezők számára. 936.000 forint kivitelezés összegből kialakításra került ott egy új strandkézilabda pálya.

2023. szeptember 20. | Sport Bővebben

Füzesy István és az ALTE idén nyolcadik alkalommal rendezte meg a Tisza-Parti Partyt, amely nyolcadik alkalommal is nagy sikert aratott. Ezúttal a búcsú hétvégéjén várták a szabadstrandra a kikapcsolódni vágyókat.

2023. szeptember 20. | Napjaink Bővebben

Idén is Algyőn pihent meg a VíziVándor Tábor népes csapata. Több mint 300 résztvevő kötött ki a szabadstrandon, ahol lelkes fogadóbizottság készült az érkezésükre.

2023. szeptember 19. | Sport Bővebben

Deszken a polgármesterek főzőversenyén ez évben is sikeresen szerepelt Algyő Nagyközség Önkormányzata. Pörkölt kategóriában bronz minősítést kapott a zsűritől, valamint a Deszkiek Kedvenc Halsütője minősítést is kiérdemelte.

2023. szeptember 19. | Kultúra Bővebben

Az Algyő, Tiszavirág utcában a Kastélykert utca és a Gólya utca közötti szakaszon szennyvízcsatorna építési munkálatokat végeznek, ezért ezen a szakaszon a gépjárműforgalom ideiglenesen szünetel.

2023. szeptember 13. | Önkormányzat Bővebben

2023. szeptember 9-én rendezték meg a Borbála Fürdőben a Borbála Arca választást, amelyre 9 lány jelentkezett.

2023. szeptember 12. | Napjaink Bővebben

A tegnapi nap folyamán aláírták a „Közlekedésbiztonsági fejlesztés Algyőn” elnevezésű nyertes pályázatunk építési beruházásához szükséges szerződését.

2023. szeptember 12. | Önkormányzat Bővebben

Az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatósággal folytatott megbeszélés eredményeként e hét folyamán végig kapnak vizet a vasútállomás mögötti horgásztavaink. A Fehértói főcsatorna megemelt vízállása lehetőséget ad arra, hogy a korábbi szivattyúval történő átemelés helyett, ismét gravitációs úton kerüljön víz a tavakba.

2023. szeptember 05. | Önkormányzat Bővebben

Az eredetihez képest két és fél órával elolt finálékat már napfényes időben, Kopasz Bálint kezdte meg, és a 2019-es szegedi viadalon 1000 méteren, Kanadában a királyszám mellett K–2 500-on is győztes sportoló megszerezte a negyedik világbajnoki címét is, ezúttal K–1 500-on verte meg a mezőnyt.

2023. augusztus 26. | Sport Bővebben

Augusztus 21-től Szeged–Békéscsaba vasútvonalán Szeged-Rókus és Hódmezővásárhelyi Népkert állomás között karbantartási munkákat végeznek, írja közleményében a MÁV. A korlátozás első hetében, augusztus 28-ig a vasútvonalon és a villamoshálózaton egy időben zajló munkálatok miatt jelentősen változik a közlekedési rend Szeged és Hódmezővásárhely...

2023. augusztus 22. | Gazdaság Bővebben

 
×