× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Új helyre költöztek a legapróbb óvodások

|
2023. szeptember 23. | Oktatás

A bölcsőde régi épületét 25 millió forintból újította fel az önkormányzat. A megszépült környezet az Algyői Szivárvány Óvoda kiscsoportosainak az új otthona lett.

Miután a bölcsőde átköltözött az új, 60 férőhelyes intézménybe a tiszavirág utcába, máris elkezdődhetett a megürült épület rekonstrukciója, hogy a nevelési év kezdetén birtokba vehessék az Algyői Szivárvány Óvoda kiscsoportosai. Az önkormányzat 25 millió forintból végeztette el a felújítást, amely során kialakítottak két csoportszobát és egy fejlesztő szobát, ezen felül kicserélték a vízvezetékeket és műanyagra váltották a zárt csapadékvíz elvezető rendszert. Ez utóbbira azért volt szükség, mert az épület fala megrepedt. Ahogy az Algyői Hírmondóban is beszámoltunk róla, a statikus megállapította, hogy a zárt csapadékvíz-elvezető rendszer dugult el, ezért ázott fel az épület, és emiatt repedt meg a fala. A munkára a Gyevép Nkft. adta a legjobb árajánlatot, bruttó 6,9 milliót költöttek a csapadékvíz-elvezető rendszer újjáépítésére, valamint a parkoló helyreállítására.

A nyári időszakban megszépült a régi bölcsődei konyha is, így az óvodának immár két konyhája is van, ahol a kisgyermekekre tudnak főzni.

Az épület külső festésére ezúttal nem jutott anyagi forrás, ám később pótolják, hogy kívülről is megszépült intézménybe járhassanak az algyői kiscsoportos óvodások.

forrás: Algyői Hírmondó


Kapcsolódó galéria: Óvoda új épület átadó (5 db kép)

 

További hírek

A Süli András Művészeti és Irodalmi Alkotói Kör pályázatot hirdet, Algyő Nagyközség Önkormányzata, valamint a Gyevikult Nkft. támogatásával: JELEK 2024 Irodalmi Pályázat címmel.

2024. február 22. | Kultúra Bővebben

Az elmúlt hétvégén rendezte meg a Barátság Sportegyesület az idei Barátság Kupa Országos Nyílt ITF Taekwon-do versenyt Battonyán. A viadalra 31 klub több mint 230 versenyzője adta le a nevezését, köztük az Algyői Sportkör ITF Taekwon-do Szakosztályának sportolói is.

2024. február 21. | Sport Bővebben

A Gyevi Art Kulturális Egyesület Tollforgatók Köre és az Algyői Könyvtár tavaly októberben meghirdetett közös pályázata sikeresen lezárult, 173 művet küldtek az alkotók. Az Amikor a toll kibicsaklik című irodalmi és grafikai pályázatot Ménesi Lajosné értékelte.

2024. február 20. | Kultúra Bővebben

Magyar Kultúra Napja és a Faluház 30. születésnapja alkalmából kiállítás

2024. február 16. | Kultúra Bővebben

Ahogy a mondás is tartja, ápolnunk kell az örökségünket, hogy jövőnk legyen. Vannak, akik ezt a mindennapokban teszik munka és család mellett. Laukó Ivettnek a népviseletek lettek a szerelmei és kezei közül fantasztikus alkotások kerülnek ki, amelyek amellett, hogy gyönyörűek, a múltunkat, a kultúránkat őrzik.

2024. február 15. | Kultúra Bővebben

×