× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

TURIZMUSFEJLESZTÉS ALGYŐ TELEPÜLÉSEN - A TISZAI AKTÍV TURIZMUS (VIZI ÉS HORGÁSZ) FELÉLESZTÉSE

Algyő Nagyközség Önkormányzata 163.716.730,- Ft összköltségű, 100%-os támogatást nyert a TOP-1.2.1-15-CS1-2016-00005 projekt azonosítójú „Turizmusfejlesztés Algyő településen” c. pályázaton belül.

Rövid összefoglalás a projektről

Az Algyő, Komp utca végén található kikötő áthelyezése közművesítéssel, engedélyeztetéssel: A város a turizmusfejlesztési programja keretén belül a homokos anyagú partszakaszon hivatalosan strandot kíván üzemeltetni melytől úszóműves kikötő csak 100 méterre üzemelhet ezért a meglévő és üzemelési engedéllyel rendelkező kikötőnek más helyre kell átállnia. A 100 métert a kijelölt strand határvonalától a kikötő legközelebbi úszóművének vonaláig kell számolni. Ez azt jelenti, hogy az úszóműves kikötőt a jelenlegi helyétől 100 méterrel lejjebb kell helyezni vízfolyás irányába a már kiépített sólyázóhely alá.

Az Algyő, Lőrinc utca folytatásában, a Fehér iskola lejárójának a végén, a 01724/2. hrsz-ú területen létesítésre kerülő új kikötő építése (úszóművel, lejáróval), partfal-erősítéssel, közműpótlások kialakításával, parkoló és lejáró felújítással. Az Önkormányzat e területet szeretné bekapcsolni a város turisztikai életébe helyzeténél fogva elsősorban a viziturizmus és a vízparti pihenés érdekében. Ezért e területen kívánja megteremteni a viziturizmus alapjául szolgáló kikötőt. A fenti 2 db kikötő kialakításával Algyő településén megvalósulhatna az aktív turizmus, a vízi sporteszközök számára kikötőhelyek létesítése.

Az Algyő, Levendula szálló mellett található, 01726/7. hrsz-ú területen létesítésre kerülő új horgászstég építése (úszóművel, lejáróval), engedélyeztetéssel. Algyő város turizmusfejlesztési program keretén belül a Levendula szálló környezetében úszóműves horgászállás/horgászstég létesítését határozta el a turisztikai lehetőségek bővítése céljából. A horgászstég kialakításával Algyő településén megvalósulhatna a horgászturizmus.

A projekt eredményesen megvalósult 2019. július 29. napon.

Az új kikötő, az új horgászstég és a kikötő áthelyezés révén a szabad strand is megvalósult.

kapcsolódó anyagok:


Kapcsolódó galéria: TOP-1.2.1-15-CS1-2016-00005 (11 db kép)

Galéria további képei
×