× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Algyői foltvarrók az OFF-on

|
2023. szeptember 21. | Kultúra

Az Algyő Foltvarrók Köre augusztus 26-án, szombaton ellátogatott a Magyar Foltvarró Céh által szervezett Országos Foltvarró Fesztiválra, Budapestre a Kultúrszövőgyárba.

A fesztiválon számos kiállítást tekinthettek meg a tagok, ahol az ország foltvarróinak legjava állíthatott ki. Láthattuk a céh által kiírt pályázat rózsás faliképeit, a céhtagok által megvarrt közös kavicsos képet, a szeptemberben Algyőre látogató, Angliában élő alkotó remekműveit, valamint nemezelő művészek foltvarrással ötvözött gyapjú termékeit.

A programon nem csak hazai kiállítók, de nemzetközi csoportok is helyet kaptak. Olaszország legjobb foltvarróinak munkáit láthattuk, valamint az Európai Foltvarró Pályázat különleges alkotásait is. A vásártéren temérdek árus kínálta portékáit, méteráru, rövidáru, különleges foltvarráshoz szükséges eszközök közül válogathattak a csoport tagjai.

A fesztivál egyik fő eseménye a megnyitó volt, hiszen itt osztotta ki a céh vezetősége a pályázatra beadott munkák díjazását és itt gratulálhattunk számos céhmesternek is. A műsort Herczku Ágnes és Nikola Pavlov szolgáltatta. A programról elfáradva, de tartalmas élményekkel telve tértünk haza.

Az Országos Foltvarró Fesztivál, azaz OFF háromnapos rendezvény sorozat, ahol a kiállításokon kívül workshopokon vehetnek részt a vállalkozó szellemű foltvarrók. A workshopokra előre lehetett jelentkezni, több technika közül választhattak a tagtársak. Volt lehetőség kézi varrással készült képecske készítésére, modern technikával készült technika elsajátítására, volt továbbá textil rajzolás-festés varrógéppel és rajzceruzával és nemezelés. Az egyik fő attrakciója a programnak a magyarországi varrógép forgalmazócégek által hirdetett varróverseny volt, ahol céhcsoportok mérhették össze varrótudományukat.

Az Algyői Foltvarrók Köre tagjai ezúton köszönik Molnár Áron polgármester anyagi támogatását, amellyel eljuthattunk a fesztiválra. Külön köszönetet érdemel Antal János és Berényi András tiszteletbeli foltvarró férjek, akik nagy türelemmel szállították a feleségeket és foltvarró társaikat erre a rendezvényre.

Izbékiné Cseuz Gabriella, Algyői Foltvarrók Köre vezetője

 

További hírek

A MÁV vizsgálja a vasútvillamos menetrendjének lehetséges sűrítését, ugyanis a már több mint két éve Szeged és Hódmezővásárhely belvárosai között ingázó járaton egyre többen vannak, reggelente alig lehet felférni a szerelvényekre – értesült a Szegeder.

2024. február 29. | Napjaink Bővebben

A temető bejárati részén és a ravatalozó környékén 2024. március 1-én pénteken megkezdődnek a térkő felújítási munkálatok. A Gyeviép Nkft. által végzett beruházás várhatóan több hetet vesz igénybe.

2024. február 29. | Önkormányzat Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata és az Algyői Könyvtár újabb sikeres pályázatot tudhat magáénak.

2024. február 28. | Önkormányzat Bővebben

Önkormányzatunk részt vett Makón a víziturizmus fejlesztésével foglalkozó konferencián. A Marost érintő határon átnyúló tervek mellett információt kaptunk a magyarországi víziturizmus fejlesztési irányairól, valamint az alsó-Tisza és a Maros aktív víziturisztikai fejlesztési terveiről.

2024. február 28. | Önkormányzat Bővebben

A Süli András Művészeti és Irodalmi Alkotói Kör pályázatot hirdet, Algyő Nagyközség Önkormányzata, valamint a Gyevikult Nkft. támogatásával: JELEK 2024 Irodalmi Pályázat címmel.

2024. február 22. | Kultúra Bővebben

×