× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

ALGYŐ NAGYKÖZSÉG SZENNYVÍZTISZTÍTÓ TELEPEN ANAEROB ÉS SZELEKTOR MEDENCETEREK VASBETONKORRÓZIÓ JAVÍTÁSI MUNKÁK KIVITELEZÉSE

Interreg V-A Románia Magyarország Együttműködési Program
Aquality - ROHU-208

„Improving Quality Management of Cross-border Rivers: Criș (Körös), Mures (Maros) and Tisa (Tisza)” című, ROHU-208 azonosítószámú, Interreg V-A Románia-Magyarország Együttműködési Program, Európai Regionális Fejlesztési Alap által támogatott projekt megvalósításához kötődő” Algyő Nagyközség Szennyvíztisztító telepen anaerob és szelektor medenceterek vasbetonkorrózió javítási munkák kivitelezése.

Kivitelezés helye: Algyő Nagyközségi Szennyvíztisztító telep, (Algyő, külterület 01784/2 hrsz.).

A biológiai tisztítótelep az eleveniszapos eljáráson alapszik. A két párhuzamosan működtethető biológiai tisztító vonalat megelőzően egy közös anaerob, illetve egy szelektor medencerész került kialakításra a homokfogóról érkező víz és a recirkuláltatott iszap fogadására.

Az anaerob és a szelektor medencerészek közös vasbeton szerkezetű födémje és az oldalfalai a födém szintjétől számítottan ~ 1 méteres mélységig a szennyvíz kénhidrogéngőze miatt erősen korrodált, a savhatás miatt mindkét szerkezeti elemen hámló felület, illetve a betonszerkezet felületétől ~ 10 cm mélységében elsavasodás mérhető a betonban. A korrózióval érintett betonszerkezet eredtivel megegyező statikai állapotra történő felújítása és a későbbi korróziós hatások megakadályozása.

Teljes költség: 73.165 EUR
Igényelt támogatás (95%): 69.506.,75 EUR
Önerő (5%): 3.660 EUR

Projekt információk:

kapcsolódó anyagok:


Kapcsolódó galéria: Aquality - ROHU-208 (2 db kép)

×