× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

BÚTORBESZERZÉS AZ ALGYŐI SZABADIDŐS SZOLGÁLTATÁSOK FEJLESZTÉSE ÉRDEKÉBEN

Algyő Nagyközség Önkormányzata 8.699.032,- Ft támogatást nyert a VP6-19.2.1.-21-3-17 kódszámú – Déli Napfény Leader Egyesület – Helyi civil, sport és szabadidős szolgáltatások fejlesztése érdekében c. pályázaton belül.

Támogatási Okirat iratazonosítója: 3298844503
Projekt azonosító: 3278958798
Ügyfél-azonosító: 1005261662
Ügyfél: Algyő Nagyközség Önkormányzat

Kötelezettségvállalás összege (Ft) támogatási okirat alapján: 11.603.999
Tételek alapján számított támogatás összege (Ft): 8.699.032
A projekt elszámolható költségei összesen (Ft): 11.598.711
Igényelt bruttó támogatás értéke (Ft): 8.699.032
Saját forrás, önerő (Ft): 2.904.967
Támogatás mértéke: 75%

Projekt tervezett fizikai befejezése: 2022.06.01

Rövid összefoglalás a projektről

Az elmúlt években Algyő Nagyközség területén nagy számos színvonalas, nagyobb tömegeket vonzó rendezvény került megtartására, amelyeket az önkormányzat és cégei, intézményei valósítottak meg. Ehhez több helyszín fejlesztése, kialakítása is megkezdődött. Pályázati és önerős beruházások felhasználásával turisztikai, szabadidős és sportfejlesztések valósultak meg a lehetséges helyszíneken, például a Tájházban, az Ezer Jó házban, a tiszai algyői partszakaszán. A beruházások eredményeként több helyszínen az előző évekhez viszonyítva emelkedett a látogatói létszám, egy-egy rendezvényen nőtt a résztvevők száma. A rendezvények tapasztalatai rámutattak arra, hogy az önkormányzat és cégei nem rendelkeznek kellő számú és színvonalú bútorzattal, felszereléssel. A pályázat célja ennek a hiánynak a megszüntetése és a vendégek fogadását, leülését lehetővé tevő bútorzat beszerzése.

A fejlesztés részletes szakmai tartalmának bemutatása

A projektet Algyő rendezvényhelyszínkét szolgáló területein, szolgáltatási színvonal emelése érdekében tervezzük megvalósítani. Kiemelt iránya a Tisza parton a szabadstrand, a Szent Anna kikötő, a Faluház és környezete, valamint a Tájház, EzerJó ház udvara. A kialakított rendezvényhelyszínek megfelelő színvonalú működéséhez elengedhetetlenül szükséges megfelelő minőségű és mennyiségű berendezési tárgy beszerzése.

Az eredmény nem számszerűsíthető, egyéb tulajdonsága

A tervezett eszközök tervezésekor lényeges szempont volt a mobilitás, az adott helyszíneken történő ideiglenes felállítás lehetősége, a helyszínek közti szállításnak megfelelés. A tervezett bútorok a rendezvények és a helyszínek sokrétűségének megfelelően lettek kiválasztva, megtervezve, úgy, hogy kombinálásuk minden követelménynek, igénynek megfeleljenek. A tervek a természetközeli, falusias környezetű turisztikai helyszínek adta lehetőségek kihasználásával, a meglévő berendezésekkel, adottságokkal, korábbi pályázati beruházások fenntartási kötelezettségét nem érintve kerültek megalkotásra.

További információ kérhető: Katona Máté katona.mate@algyo.hu, és +36 62 517517 elérhetőségen.

kapcsolódó anyagok:


Kapcsolódó galéria: VP6-19.2.1.-21-3-17 (3 db kép)

×