× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

ESÉLY OTTHON AZ ALGYŐI FIATALOKNAK

Az EFOP-1.2.11-16-2017-00045 számú, „Esély otthon az algyői fiataloknak” elnevezésű felhívásra sikeresen pályázott Algyő Nagyközség Önkormányzata, melynek keretében 13 lakás kerül kialakításra a volt „Zöld Iskola” épületében.

Algyő Nagyközség Önkormányzata a 241 millió forint összköltségvetésű projekthez 137,48 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült a pályázat keretében.

Kedvezményezett neve: Algyő Nagyközség Önkormányzata
A szerződött támogatás összege:: 137.476.000 Ft
Támogatás mértéke: 100%
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2021.12.10.

Az EFOP -1.2.11-16-2017-00045 számú, „Esély otthon az algyői fiataloknak” elnevezésű programmal Algyő Nagyközség Önkormányzata az algyői fiatalok helyben maradását szeretné elősegíteni egyrészt a lakhatási feltételek biztosításával, másrészt képzésekkel, mentorprogrammal annak érdekében, hogy a település népességmegtartó ereje és versenyképessége javuljon.

Az európai uniós támogatás keretében megvalósuló projekt 2 fő célterületre irányul:

Lakások kialakítása

A jelenleg használaton kívüli algyői "Zöld Iskola” átalakításával 13 lakást alakít ki az önkormányzat a fiatalok részére. Az infrastrukturális fejlesztés mellett eszközbeszerzésre is sor kerül, a lakások többek között konyhabútorral, ággyal, szekrénnyel és számítógéppel is felszerélesre kerülnek.

A lakások átadására 2019. nyarán kerül sor. A pályázati eljárás április végén indul, ekkortól állnak rendelkezésre a pályázati adatlapok az igénylők részére. Az adatlapokat személyesen a Polgármesteri Hivatalban lehet majd átvenni. A beérkezett pályázatokat a képviselő-testület bírálja el.

Mentorprogram, képzések, programok

A pályázat megvalósítása a célcsoport helyi gazdaságba való bekapcsolódását segíti azáltal, hogy a munkaerőpiacra jutást, illetve a munkaerőpiacon való sikeres helytállást biztosító szakmai kompetenciák fejlesztését segíti elő.

A Széchenyi 2020 pályázat segítségével Algyőn több térítésmentes képzési és életpálya tervezést segítő program is megvalósul 2018-2021. év között, melynek keretében OKJ-s végzettséget is szerezhetnek a résztvevők. A pályázati kiírás alapján meghatározott célcsoport a 16-35 életév közötti fiatalok, az ő jelentkezésüket várja az önkormányzat a foglalkozásokra. Az algyői helyszíneken megtartásra kerülő mentorprogramon, illetve képzéseken résztvevő fiatalok pályázhatnak majd sikeresen a 2019-ben átadásra kerülő bérleti díj nélküli, részben bútorozott lakásokra.

További információ kérhető: Katona Máté katona.mate@algyo.hu, és 62/517-517 elérhetőségen.

kapcsolódó anyagok:

kapcsolódó cikkek:


Kapcsolódó galéria: EFOP-1-2-11-16-2017-00045 (9 db kép)

Galéria további képei
×