× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Indul a harmadik ciklus a fecskelakásokban

|
2023. szeptember 22. | Önkormányzat

A 2019 júliusában az Esély Otthon az algyői fiataloknak pályázat keretein belül és az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program forrásaiból, illetve az algyői önkormányzat saját forrásából kiegészítve elindult program harmadik ciklusa indult el augusztus 30-án.

A régi zöld iskola újragondolásból kialakított fecskelakások az algyői 18 és 35 év közötti fiatalok életét célozta meg megkönnyíteni azzal a hátsó szándékkal, hogy a lakók helyben maradását is segítsék. A 13 lakás között vannak kisebbek, 50 négyzetméter körüliek, illetve nagyobbak is, amelyek alapterülete eléri a 70 négyzetmétert. A pályázók költözhetnek egyedül vagy akár családdal is. Az önkormányzat nem kér bérleti díjat a beköltözőktől, nekik csupán a rezsit és közös költséget kell havonta kifizetniük. Így lehetőségük nyílik megtakarítani azt a pénzt, amelyet esetlegesen lakhatásra költenének. Az új otthonok konyhabútorral, ággyal, szekrénnyel és laptoppal is fel vannak szerelve, így ezekre sem kell külön költeniük a fiataloknak. A beköltözőkre némi közösségi munka azért vár majd, de ezáltal jobban bele tudnak folyni Algyő életébe.

A program sikerességét jelzi, hogy a harmadik 2 éves ciklus kezdődött most el, és pályázat megjelenését követően már érkeztek is be a jelentkezések. Molnár Áron polgármester a kulcsok átadása előtt elmondta, hogy nem csak egy fiatal életében nagy öröm önálló életet kezdeni egy saját otthonban, de Algyő életében is jelentős hatása van az ifjúságnak. Hiszen ők fiatalítják a falut, ők hivatottak tovább vinni azokat az értékeket, amelyeket a gyeviek képviselnek.

forrás: Algyői Hírmondó

 

További hírek

Magabiztos játékot mutatva tudott győzni vasárnap NB II-es felnőtt női csapatunk... Remek játékkal folytatták a bajnokságot U12-es fiaink... Nem sikerült a pontszerzés U17-es lányainknak Békéscsabán... Nem bírták tartani az iramot U20-as fiaink a bajnokesélyes ellen... Hazai pályán is folytatódott veretlenségi sorozata az U18-as fiú csapatunknak.

2023. november 29. | Sport Bővebben

A Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állat¬egészségügyi Főosztálya Algyő, teljes közigazgatási bel- és külterületére megfigyelési körzetet rendel el magas patogenitású madárinfluenza miatt.

2023. november 28. | Gazdaság Bővebben

Egyetlen ponttal előzi meg a Mórahalmot az Algyő, amely meglepetésre odahaza kapott ki a Makótól. Az algyőiek Bogdán átlövésével kerültek előnybe, csakhogy a szünet után Frank Boldizsár előbb kiharcolt, és értékesített is egy tizenegyest, majd egy kontrát vitt végig a Maros-parti gárda, amelyet ismét Frank fejezett be.

2023. november 28. | Sport Bővebben

A Wemsical és az Algyői Generációk Egyesülete 2023. december 1. és december 17. között jótékonysági gyűjtést szerveznek.

2023. november 27. | Napjaink Bővebben

Kapronczay Éva selyemfestő szinte varázsol a színekkel és a mintákkal. Olyan egyedi darabok kerülnek ki a kezei közül, amelyek nemcsak időtállóak a divat szempontjából, de egyediek és különlegesek is. A rajztanárból lett alkotóval beszélgettünk.

2023. november 27. | Kultúra Bővebben

×