× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Csongrádtól Szegedig egy kis algyői pihenővel

|
2023. szeptember 19. | Sport

Idén is Algyőn pihent meg a VíziVándor Tábor népes csapata. Több mint 300 résztvevő kötött ki a szabadstrandon, ahol lelkes fogadóbizottság készült az érkezésükre.

Augusztus 9-én délután érkeztek meg az első hajók az algyői szabadstrandra, ahol már álltak a sátrak a megfáradt fiatalok számára. A 2017. óta rendszeresen megrendezett túra második éjszakáján – ahogy eddig minden évben – Algyőn pihentek meg a táborozók, ahova 25 kilométer megtétele után Mindszentről érkeztek. Az ALTE Füzesy István vezetésével már hagyományosnak mondható módon terülj-terülj asztalkámmal várta a népes csapatot. A civil szervezet karöltve az Algyői Nyugdíjasklubbal és az Algyői Vízisport Egyesület szülői gárdájával süteményekkel, gyümölccsel és palacsintával várta az éhes szájakat. A táborozók egy kis pancsolás, evés-ivás után este tábortűz mellett pihenték ki a nap fáradalmait, majd reggel tovább indultak, hogy megtegyék a hátralévő 15 kilométert Szeged felé.

„A Csongrádról induló tábor létszáma két helyről tevődik össze” – mesélte Sík Márton, az MVM Szeged Vizisport Egyesület szakmai vezetője. Kezdetben a Szegedi Vízisport Egyesület kezdeményezésére indult el a tábor, amely létszáma már akkor is 150-180 főt tett ki, hiszen csatlakoztak hozzájuk a környező települések egyesületeinek tagjai is. „Az elmúlt 3 évben a régió legjobb kölyök versenyzői egyfajta jutalomtáborként vehetnek részt a programon. Így elmondható, hogy az ország legjobb kölyök versenyzői ott vannak a VíziVándor Túrán” – mondta.

Az Algyői Vízisport Egyesület versenyzői is szép számmal képviselik magukat a megmérettetésen. Sík Márton azt is kiemelte, hogy az elmúlt 4-5 évben az algyői egyesület fejlődött a régióban a legdinamikusabban. Az idei országos bajnokságon már 33 versenyzővel álltak a különböző versenyszámokban a rajtvonalhoz.

Füzesy István, az ALTE elnöke a Hírmondónak elmondta, hogy a vendéglátás és az élmény okozta öröm mellett azért is fontos ez az esemény helyi szempontból, mert így jól látható, hogy milyen terheléssel lehet adott esetben a szabadstrand területén számolni, illetve jobban fel lehet használni a pályázati forrásokat, hiszen fény derül arra is, hogy mit kell még fejleszteni, mire kell még figyelmet fordítani. A tábor lényeges az alsó-Tisza szakaszon az aktív turizmus és vízitúrák fejlődésének szempontjából is, mivel az ezeken résztvevő fiatalok és családjaik lesznek később a túrázók, akik ugyanezt a terepet veszik birtokba.

Minden évben remek vízi vándor csapat jön össze, igazi csapatépítő jellege van a háromnapos rendezvénynek. Az algyői vendéglátásnak pedig már híre ment, szinte számítanak a gyerekek a palacsintára, amellyel rendszeresen itt várják őket.

forrás: Algyői Hírmondó

 

További hírek

Magabiztos játékot mutatva tudott győzni vasárnap NB II-es felnőtt női csapatunk... Remek játékkal folytatták a bajnokságot U12-es fiaink... Nem sikerült a pontszerzés U17-es lányainknak Békéscsabán... Nem bírták tartani az iramot U20-as fiaink a bajnokesélyes ellen... Hazai pályán is folytatódott veretlenségi sorozata az U18-as fiú csapatunknak.

2023. november 29. | Sport Bővebben

A Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állat¬egészségügyi Főosztálya Algyő, teljes közigazgatási bel- és külterületére megfigyelési körzetet rendel el magas patogenitású madárinfluenza miatt.

2023. november 28. | Gazdaság Bővebben

Egyetlen ponttal előzi meg a Mórahalmot az Algyő, amely meglepetésre odahaza kapott ki a Makótól. Az algyőiek Bogdán átlövésével kerültek előnybe, csakhogy a szünet után Frank Boldizsár előbb kiharcolt, és értékesített is egy tizenegyest, majd egy kontrát vitt végig a Maros-parti gárda, amelyet ismét Frank fejezett be.

2023. november 28. | Sport Bővebben

A Wemsical és az Algyői Generációk Egyesülete 2023. december 1. és december 17. között jótékonysági gyűjtést szerveznek.

2023. november 27. | Napjaink Bővebben

Kapronczay Éva selyemfestő szinte varázsol a színekkel és a mintákkal. Olyan egyedi darabok kerülnek ki a kezei közül, amelyek nemcsak időtállóak a divat szempontjából, de egyediek és különlegesek is. A rajztanárból lett alkotóval beszélgettünk.

2023. november 27. | Kultúra Bővebben

×