× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Algyői Halászcsárda

Algyői Halászcsárda
Algyő, Vásárhelyi u. 53.
Tel.: 62/267-020, 267-383


A csárda a 47-es fő közlekedési út mellett, Szeged és Hódmezővásárhely között található,
mindkét várostól nagyjából 10 km-es távolságra, az algyői Tisza-híd szegedi lábánál. Az
épület maga már a két világháború között is halászcsárdaként üzemelt. A jelenlegi vezetője,
Barta László csárdagazda 15 éve üzemelteti a messze földön híres éttermet. Messze földön,
hisz Szegedtől Debrecenig sokfelől érkeznek visszatérő vendégei, akik nem tudják elfelejteni
a kitűnő algyői halászlé ízét. A hagyományos tiszai halételek a csárda vezető ízei. Így az
említett filézett pontyhalászlé, amely a vendéglő "zászlóshajója", de főznek vegyes, korhely
és harcsahallét is. Slágerételeik a filézett pontypaprikás túrós csuszával, a fokhagymás
"szögedi" sült hal és a haltepertő. Az étlapon található ezen kívül harcsából, süllőből,
kecsegéből és pisztrángból készült étel is.
Barta László figyelmes ember, így gondol azokra is, akik nem szeretik a halat, ezért sertésből,
borjúból, bélszínből, libamájból, pulykamellből készülő fogásokat is, de a vegetáriánusok sem
maradnak éhen Algyőn. Vendégeiket mindennap délelőtt 10-től este 10-ig várják. Vállalják
családi és vállalati rendezvények lebonyolítását 80 főig.
Gundel Károly így vallott: "Nem is úgy érzem magam, mint vendéglős, aki pénzért italt és
ételt árul, hanem mindig vendéglátó magyar házigazdának, akinek házát megtisztelik
vendégei látogatásukkal." Ez az ars poeticája Barta Lászlónak is, aki nemcsak ételeivel, de
személyiségével, ember -és életszeretetével is elkápráztatja azokat, akiknek szerencséjük van
találkozni vele személyesen is.
Természetesen Önnek is része lehet ebben az élményben, ha felkeresi az Algyői
Halászcsárdát, ahol sok szeretettel várnak minden kedves vendéget.

 

Továbbiak

A Levendula Étteremben elsődleges szempontnak számít, hogy minőségi, friss és helyi alapanyagokból készüljenek el az ételek. Fontos, hogy az alapanyagok ellenőrzöttek legyenek, szezonális és ne utaztatott termékekből készüljenek.


Az édes élethez egy jó sütemény is dukál, lehet ez krémes, gyümölcsös, csokis vagy marcipános.A cukrászdában megtalálhatja kedvencét vagy akár különlegességeket is kóstolhat. Kínálnak édes és sós aprósüteményeket, miniréteseket, hassékat.


A Szamóca Fagyizóban olasz alapanyagokból előállított, főzött több mint 200 féle ízű fagylalt kínálatból egy alkalommal 18-20 féle fagyi található.


×