× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Alkotóház

Alkotóház

Cím:                       6750 Algyő, Kastélykert u. 106. 

E-mail:                   algyoialkotohaz@gmail.com Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Web:                      www.gyeviart.hu

Szakmai vezető:     Kocsisné Kuk Ildikó

Telefon:                  +36/70/3419461

Az Alkotóház előzetes bejelentkezés alapján látogatható.

 Az Algyő védőszentjérőlSzent Annáról elnevezett helyi búcsúrendezvénysorozatánakkeretében 2012. július 28-án Algyő Nagyközség Önkormányzata átadta a Kastélykert utca106. számalatt található, az egykoriBelák-malombólfelújított és átalakított Algyői Alkotóházat

 

Továbbiak

A kulturális és közösségi élet egyik központja. A közel ezer négyzetméteres Algyői Faluház közművelődési intézményt, melynek építéséhez a lakosság adományaival nagymértékben hozzájárult, 1995-ben avatták föl.


A ma is álló templom - a barokk sisak kivételével - középkori eredetű. A templomot Szent Anna – a Szűzanya édesanyja – tiszteletére szentelték.


A kilátó 15 méter magasságú. Található még a területen védőház, erdei bútorok, padok és asztalok, tűzrakó helyek.


Eredetileg kovácsműhelyként funkcionáló épület a XX. század elejétől Elekes László kovácsmester tulajdonában állt. A több mint százéves, hagyományos parasztházban jelenleg az 1930-as, illetve 1970-es éveket bemutató kiállítást láthatunk.


Élőhely szerint mutatja be a gyógy- és fűszernövényeket. A vadon élő, gyűjthető fajtákat, a hazánkban termesztett gyógy- és fűszernövényeket, virágoskertek növényeit, gyümölcsöt termő növényeket, illetve olyan növényeket melyek hazánkban nem honosak.


×