× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Vigyázz, kész, futásra fel! – útvonalakat jelöltek ki ártérben

|
2022. június 21. | Sport

Elkészültek az algyői futókörök, most már kicsi és nagy is kipróbálhatja a kijelölt útvonalak. Természetesen nem muszáj futni, egy jó séta az ártérben vagy a töltésen is sokat számít egészségünk szempontjából.

A Tisza környéke, az ártér mindig is kedvelt színtere volt az algyőieknek. Nemcsak sportolni, hanem sétálni, kikapcsolódni is szívesen járnak a falubeliek a folyóhoz. Idén májustól újabb lehetőséggel bővült a paletta, ugyanis a szabadstrand és a Szent Anna kikötő nyújtotta kikapcsolódási lehetőségek mellett öt kijelölt futókörön indulhatnak el a mozogni vágyók.

A futókörök kiindulási pontja a szabadstrand büféje, ahol egy információs táblán gyűjthetnek adatokat az érdeklődők a körökről. Minden körnek más-más színe és elnevezése van. Két rövidebb útvonallal az egészen kicsiknek is próbáltak kedveskedni az ALTE futói. Az Erdei kör 1,1 kilométer hosszú, az Anna kör pedig 1,5 kilométert foglal magában. Előbbit a zöld, utóbbit pedig a sárga szín jelöli. Aki hosszabb távra kötelezi el magát, az elindulhat a lila Levendula körön is, amely 3,8 kilométer, vagy éppen a piros útvonalon, ami 4,8 kilométer hosszú. Akik viszont igazán bevállalósak, azok teljesíthetik a kék távot, amely a Gyevi Extrém nevet viseli és 16,5 kilométer.

Az útvonalak fel vannak festve az ártérben és a töltésre vezető aszfaltos utak mentén is. A jelzések mérete és a használt festék a Magyar Természetjáró Szövetség által meghatározott paramétereknek felelnek meg. Néhol gyalogost formál, de legtöbb helyen Algyő virágát kell követnünk. A köröket mind két irányban lehet teljesíteni, kinek melyik a szimpatikus.

A futóköröket az idei Futókörök Napján kezdtél el felfesteni önkéntes csapatmunkaként az ALTE futói. A munkához szükséges eszközök beszerzését az éves támogatás átcsoportosításával az ALTE segítette.

Reméljük sokan és sokszor indulnak majd neki valamelyik futókörnek!

kapcsolódó anyagok: Algyői futókörök a facebook-on

 

További hírek

A Süli András Művészeti és Irodalmi Alkotói Kör pályázatot hirdet, Algyő Nagyközség Önkormányzata, valamint a Gyevikult Nkft. támogatásával: JELEK 2024 Irodalmi Pályázat címmel.

2024. február 22. | Kultúra Bővebben

Az elmúlt hétvégén rendezte meg a Barátság Sportegyesület az idei Barátság Kupa Országos Nyílt ITF Taekwon-do versenyt Battonyán. A viadalra 31 klub több mint 230 versenyzője adta le a nevezését, köztük az Algyői Sportkör ITF Taekwon-do Szakosztályának sportolói is.

2024. február 21. | Sport Bővebben

A Gyevi Art Kulturális Egyesület Tollforgatók Köre és az Algyői Könyvtár tavaly októberben meghirdetett közös pályázata sikeresen lezárult, 173 művet küldtek az alkotók. Az Amikor a toll kibicsaklik című irodalmi és grafikai pályázatot Ménesi Lajosné értékelte.

2024. február 20. | Kultúra Bővebben

Magyar Kultúra Napja és a Faluház 30. születésnapja alkalmából kiállítás

2024. február 16. | Kultúra Bővebben

Ahogy a mondás is tartja, ápolnunk kell az örökségünket, hogy jövőnk legyen. Vannak, akik ezt a mindennapokban teszik munka és család mellett. Laukó Ivettnek a népviseletek lettek a szerelmei és kezei közül fantasztikus alkotások kerülnek ki, amelyek amellett, hogy gyönyörűek, a múltunkat, a kultúránkat őrzik.

2024. február 15. | Kultúra Bővebben

×