× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Újévi Hangverseny a Faluházban

|
2024. február 08. | Kultúra

Fantasztikus dallamok csendültek fel a 2024-es Újévi Hangverseny során a Faluházban. Három művész teremtett hol meghitt, hol izgalmas pillanatokat a zenén keresztül.

A Szeged Trió Classic együttes tartotta idén az újévi koncertet. A csaknem egy órás műsor során felcsendültek Telemann, Haydn, Bach, Liszt Ferenc, Pazeller és Strauss csodálatos művei. Varga Laura fuvolán játszott, Vizsolyi Lívia fagottozott, a két művésznőt pedig Klebniczki György kísérte zongorán.

Vizsolyi Lívia elmondta, hogy a koncertanyag összeállításakor a vidámság volt a fő szempont. Hogy az új év jó, hangulatos, felpezsdítő dallamokkal induljon. De azért még egy kis karácsonyi melódia is helyt kapott a tételek között.

A Faluház nagyterme gyorsan megtelt és vastaps zárta a rendezvényt. Az együttes háromszor is visszatért a színpadra, hogy még egy kis ráadással örvendeztesse meg a nagyérdeműt. A közönség közül többen jelezték, hogy ilyen lélekmelengető és feltöltő előadásokra nagy szükség van a hétköznapokban.

forrás: Algyői Hírmondó

 

További hírek

A MÁV vizsgálja a vasútvillamos menetrendjének lehetséges sűrítését, ugyanis a már több mint két éve Szeged és Hódmezővásárhely belvárosai között ingázó járaton egyre többen vannak, reggelente alig lehet felférni a szerelvényekre – értesült a Szegeder.

2024. február 29. | Napjaink Bővebben

A temető bejárati részén és a ravatalozó környékén 2024. március 1-én pénteken megkezdődnek a térkő felújítási munkálatok. A Gyeviép Nkft. által végzett beruházás várhatóan több hetet vesz igénybe.

2024. február 29. | Önkormányzat Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata és az Algyői Könyvtár újabb sikeres pályázatot tudhat magáénak.

2024. február 28. | Önkormányzat Bővebben

Önkormányzatunk részt vett Makón a víziturizmus fejlesztésével foglalkozó konferencián. A Marost érintő határon átnyúló tervek mellett információt kaptunk a magyarországi víziturizmus fejlesztési irányairól, valamint az alsó-Tisza és a Maros aktív víziturisztikai fejlesztési terveiről.

2024. február 28. | Önkormányzat Bővebben

A Süli András Művészeti és Irodalmi Alkotói Kör pályázatot hirdet, Algyő Nagyközség Önkormányzata, valamint a Gyevikult Nkft. támogatásával: JELEK 2024 Irodalmi Pályázat címmel.

2024. február 22. | Kultúra Bővebben

×