× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Rengeteg program, rengeteg jókedv – három napig tartottak az Algyői Falunapok

|
2024. május 27. | Önkormányzat

Kerek évfordulót ünnepelhettünk idén, hiszen 30 éves az Algyői Faluház. A falunapi rendezvények is ez a kerek szám köré szerveződtek. Három napig kicsik és nagyok is találhattak érdekes és izgalmas programot maguknak.

Az események sorozata egy vadonatúj állandó kiállítás megnyitójával indult április 25-én. Az Ölelő Mancsok című tárlatot Molnár Áron polgármester nyitotta meg a közönség előtt, akik több száz macit tekinthettek meg különböző kompozíciókban. Süli-Zakar Sándorné féltve őrzött és évtizedek óta gyűjtött kollekcióját az Ezerjóházban lehet megtekinteni.

Április 26-án pénteken adták át a temető új díszburkolatát, délután pedig a 15 éves Foltvarrók Körével ünnepelhettek az érdeklődők a Faluház galériáján. A napnak még ekkor sem volt vége, hiszen a 30 éves Faluház-Kávézó 1994-es áron, azaz 50 forintért kínált sörrel lepte meg az algyőieket, akik az italt egy fantasztikus fényshow mellett fogyaszthatták el.

A rendezvénysorozat fő napjának a szombat mondható, hiszen ezen a napon már reggeltől egészen éjszakába nyúlóan várták a különböző programok a Faluház mögött felállított nagy rendezvénysátorba látogatókat. Idén rekordszámú, 27 csapat mérettette meg magát a főzőversenyen. A délelőtt folyamán a legkisebbektől egészen a szülőkig voltak fellépők a színpadon. A helyi sztároknál már csak a közönség volt lelkesebb, hiszen hamar szuper hangulat kerekedett. Ebéd után zenélt Singh Viki és Tabáni István Molnár György koncertzenekarával, majd tombolasorsolás következett, amelyen mintegy 1 millió forint összértékű ajándékokat sorsoltak ki algyői cégek felajánlásából. A 3+2 zenekarnál már a tánctér is megtelt. Tovább fokozta a hangulatot a meglepetés whiskey, amely már az este sztárfellépőjére hangolta a közönséget. Charlieval együtt énekeltek kicsik és nagyok. Sokan érkeztek más településekről is, hogy az algyőiekkel ünnepeljenek és kikapcsolódjanak. A bulit pedig Dj. Marsimo vezette le.

Napközben ugrálóvárak és egyéb játékok várták a gyerekeket, illetve volt bazársor, büfé, toborzó sátrak és minden, ami szemnek és szájnak ingere. A segíteni vágyók a délelőtt folyamán vért is adhattak.

Mosolygós arcok, nevető fiatalok és idősek szórakoztak együtt ezen az áprilisi hétvégén. 30 éves lett a Faluház, amely a remek és emlékezetes programok színtere, baráti társaságok és civil szervezetek találkozóhelye, a település központja.

Boldog születésnapot és még nagyon sok rendezvényt kívánunk a háznak és a benne a lakosokért dolgozó csapatnak!

forrás: Algyői Hírmondó

 

További hírek

A pályázat célja, hogy támogatást biztosítson a Fehér Ignác Tanulmányi Ösztöndíj segítségével a kiemelkedő tanulmányi eredménnyel rendelkező, tehetséges algyői tanulóknak.

2024. június 13. | Oktatás Bővebben

Választás napközbeni részvételi adatai

2024. június 09. | Önkormányzat Bővebben

Esztergomban rendezték meg az elmúlt hétvégén az idei Kick-Box Utánpótás Magyar Bajnokságot. Ezen az eseményen dőlt el, hogy kik kerülnek be a magyar válogatott keretébe és képviselhetik Magyarországot az augusztus végén, Budapesten rendezendő utánpótlás világbajnokságon.

2024. június 06. | Sport Bővebben

A Nemzeti Művelődési Intézet által támogatott A Szakkör programon 2023-ban számos mesterség bemutatásával indult ingyenes foglalkozássorozat. Ezek közül a Gyevikult Nkft. nemezelést harmadik, vesszőfonás szakkört második alkalommal hirdetett meg az Algyői Tájházban. Az itt készült alkotásokból nyílt kiállítás.

2024. június 05. | Kultúra Bővebben

Hagyományőrzés új köntösben. Papp Csilla Alkotó-díjas kézművesünk a sujtás ékszerkészítés mestere. Olyan formákat álmod meg és hoz létre, amelyek nemcsak az ékszert teszik egyedivé, hanem annak a viselőjét is.

2024. június 04. | Kultúra Bővebben

×