× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Remek eredmények már az indulás után

|
2022. szeptember 26. | Sport

Idén májusban megalakult a GyeVidra Triatlon Szakosztály az Algyői Sportkör keretein belül, és már ezen a nyáron szép eredmények születtek. A sportközösség egyelőre kis létszámmal működik, de tagjai annál lelkesebbek.

Berényi András és Rigó Péter július 30-án a soltvadkerti középtávú triatlon versenyen csapatban a 3. helyet szerezte meg. A versenyzők augusztus 13-án teljesítették a Zemplén Ring 60 kilométeres kerékpáros teljesítménytúráját is. Jelenleg a szeptemberben rendezendő Börzsöny Ring 90 kilométeres biciklis megmérettetésére készülnek.

Terepfutó versenyen szintén Berényi András és Rigó Péter képviselte a szakosztályt 30 és 22 kilométeres távokon a Boldogkővár Trail elnevezésű versenyen. Júniusában pedig D. Szilágyi Barbara és Berényi András vett részt az ország legrangosabb terepfutó versenyén az Ultra Trail Hungary-n, amelyen az 54 kilométeres Szentendre Trail távot teljesítették sikeresen.

Orbán Erika és Hegyi Imre júliusban az I. Szeged Swim&Run versenyen korosztályos 2. helyezést ért el. Szintén ők szépen szerepeltek a tatai Old Lake Man rövidtávú triatlon OB-n is, itt Erika csapatban, Imre pedig egyéniben teljesítette az 1500 méter úszásból, 40 kilométer kerékpárból és 10,5 kilométer futásból álló versenyt. Futóink az Ultrabalatonon is képviseltették magukat, Imre csapatban indult és 41 kilométerrel vette ki a részét a körből. Erika és Imre szeptemberben a Maratonman által rendezett féltávú triatlon versenyre készül, amelyet Balatonfűzfőn rendeznek meg.

Hegyi Imre augusztus 13-án, a Nagyatádi eXtremeMan versenyen vált IronMan-é. Az embert próbáló megmérettetés 3800 méter úszásból, 180 kilométer kerékpározásból és 42,192 kilométer futásból áll. Az 54 éves sportoló 2015-ben kezdett el futni és 2017. óta triatlonozik, idén pedig a szakosztály példaképévé vált!

A csapat a Borbála Fürdőben úszik, biciklivel és futva pedig Algyő utcáit és környékét járja. Aktívan részt vettek a tavasszal átadott Algyői Futókörök kialakításában, amelyet azóta is szívesen használnak. Bár ősszel és télen kevesebb verseny van, de a felkészülés nem áll meg. A frissen alakult szakosztály tagjai jövőre egyénileg is szeretnék teljesíteni az első középtávú triatlon versenyüket.

 

További hírek

A Süli András Művészeti és Irodalmi Alkotói Kör pályázatot hirdet, Algyő Nagyközség Önkormányzata, valamint a Gyevikult Nkft. támogatásával: JELEK 2024 Irodalmi Pályázat címmel.

2024. február 22. | Kultúra Bővebben

Az elmúlt hétvégén rendezte meg a Barátság Sportegyesület az idei Barátság Kupa Országos Nyílt ITF Taekwon-do versenyt Battonyán. A viadalra 31 klub több mint 230 versenyzője adta le a nevezését, köztük az Algyői Sportkör ITF Taekwon-do Szakosztályának sportolói is.

2024. február 21. | Sport Bővebben

A Gyevi Art Kulturális Egyesület Tollforgatók Köre és az Algyői Könyvtár tavaly októberben meghirdetett közös pályázata sikeresen lezárult, 173 művet küldtek az alkotók. Az Amikor a toll kibicsaklik című irodalmi és grafikai pályázatot Ménesi Lajosné értékelte.

2024. február 20. | Kultúra Bővebben

Magyar Kultúra Napja és a Faluház 30. születésnapja alkalmából kiállítás

2024. február 16. | Kultúra Bővebben

Ahogy a mondás is tartja, ápolnunk kell az örökségünket, hogy jövőnk legyen. Vannak, akik ezt a mindennapokban teszik munka és család mellett. Laukó Ivettnek a népviseletek lettek a szerelmei és kezei közül fantasztikus alkotások kerülnek ki, amelyek amellett, hogy gyönyörűek, a múltunkat, a kultúránkat őrzik.

2024. február 15. | Kultúra Bővebben

×