× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Népszerű volt a pályázat – díjazták a legjobbakat

|
2024. február 20. | Kultúra

A Gyevi Art Kulturális Egyesület Tollforgatók Köre és az Algyői Könyvtár tavaly októberben meghirdetett közös pályázata sikeresen lezárult, 173 művet küldtek az alkotók. Az Amikor a toll kibicsaklik című irodalmi és grafikai pályázatot Ménesi Lajosné értékelte.

Az Amikor a toll kibicsaklik címmel az volt a célunk, hogy egy kis vidámságot csempésszünk be a mai, mindennapi életünkbe. Olyan családi, baráti, közösségi történeteket vártunk, amelynek olvasása közben, után jókedvünkben kicsordul a könnyünk, az alkotónak pedig írás, rajzolás közben kibicsaklik a tolla.

A pályázatra az ország minden részéből érkezett alkotás, sőt a határainkon túl élő magyarok is írtak, így Angliából, Hollandiából, Szerbiából, Szlovákiából, Romániából – összesen 122 pályázó 173 művel jelentkezett.

Az irodalmi szakmai zsűri tagjai Bakos András, Haranghy Géza, Újszászi Ilona voltak, a grafikai alkotásokat Haranghy Anka grafikus bírálta el.

Nagyon megható volt olvasni SNI-ű diákok írásait (12 fiatal), és autista felnőttek (6 alkotó) rajzait látni!

Az ünnepélyes eredményhirdetésen Molnár Áron polgármester köszöntötte a résztvevőket, majd Ménesi Lajosné, a Gyevi Art Kulturális Egyesület Tollforgatók Köre vezetője mutatta be az egyesület és a Tollforgatók tevékenységét.

Bakos András és Haranghy Anka értékelte az alkotásokat. Hangsúlyozták, hogy nagyon nehéz volt a sok jó, azonos pontszámú pályázatokat értékelni.

A végeredmény:

irodalom kategóriában

  1. helyezett lett B. Hargitai Margaréta (Szekszárd): Nyomot hagyni című írása.
  2. helyezett Makkai Balázs (Komló): Bunkócska című katonaélménye
  3. helyezett Rengei Tímea (Szeged): Kis hal című vidám története.

A grafikáknál nem állapított meg helyezést a zsűri, 5 alkotónak adományozott elismerő oklevelet és ajándékutalványt. Ezek: Bartók Andrásné (Leányfalu), Séra Katalin (Kunszentmárton), Szegvári Bori (Budapest), Turcsány Edina (Budapest) és az Albatrosz Fogyatékkal Élők Nappali Ellátása gondozottjai és mentoraik.

Ménesi Lajosné 

 

További hírek

Algyő Nagyközség Önkormányzata pályázatot hirdet az Önkormányzat 1/1 arányú kizárólagos tulajdonát képező Algyő belterület 1647 hrsz. alatti ingatlanon található nettó 22 m2 alapterületű felépítmény és 9,04 m2 nagyságú terasz határozatlan idejű hasznosítására.

2024. július 09. | Önkormányzat Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata pályázatot hirdet az Önkormányzat 1/1 arányú kizárólagos tulajdonát képező Algyő, belterület 996 hrsz., a valóságban Algyő, Kastélykert utca 62. szám alatti üzlethelyiség (jelenleg Kínai üzlet) 2024. október 1. napjával kezdődő határozott/határozatlan idejű hasznosítására vonatkozóan.

2024. július 09. | Önkormányzat Bővebben

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság megbízásából a Szerocor Konzorcium földi kémiai szúnyoggyérítést végez Algyő Nagyközség belterületén. A szúnyoggyérítés 2024. július 08-án a napnyugta utáni időszakban kerül elvégzésre.

2024. július 05. | Gazdaság Bővebben

A kosárfonás régi, hagyományos mesterség, azonban egyre kevesebb kézművest lehet találni, aki őrzi még a gyevi kosárfonók titkait. Szalmáné Simon Éva Alkotó-díjas szakemberünk nemcsak ismeri csínyjt-bínyját ennek a technikának, de szívesen tanítja is azt.

2024. június 26. | Kultúra Bővebben

Értesítem a Tisztelt Lakosságot, hogy 2024. július 1-én, hétfőn az Algyői Polgármesteri Hivatal zárva tart.

2024. június 25. | Önkormányzat Bővebben

×