× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Műnyulat kergettek Algyőn

|
2020. május 26. | Napjaink

Műnyúlkergető edzésre várták a kutyásokat vasárnap Algyőn. Hamar kiderült, hogy ez a sport nem csak az agaraknak élvezetes: szinte bármilyen fajta kutyus lelkesen rohan a drótkötélen húzott csali után.

Műnyúlűző edzést rendeztek vasárnap az algyői sportpályán. A kiépített pályán ki így, ki úgy teljesített, az azonban egyértelműen látszott: állatok és gazdáik is remekül szórakoztak.

– Az egyenes pálya nagyjából 300 méter hosszú, profibb kutyák azonban a 600 méteres cikkcakk pályán is kergethetik a műnyulat – mondta Galántai András szervező. Ő volt a „nyúlbácsi”, vagyis ő szabályozta, hogy a kötélpályán milyen sebességgel haladjon a csali. – Az a lényeg, hogy mindig a kutya előtt legyen, de ne tudja utolérni – magyarázta. Maga a műnyúl egyébként semmiben nem emlékeztetett egy tapsifülesre, gyakorlatilag egy műanyag szalagcsomó volt. A lényeg azonban itt csak annyi, hogy valami mozogjon és előhozza a kutyákból az üldözési hajlamot.

Fehér Anna két terrierjében ez megvolt, de csak az első 100 méteren. Ezt követően megálltak és visszafordultak. – Most próbálkoztak műnyúlkergetéssel először. Valószínűleg nem értették, miért kéne egy csomó szalag után rohanni – nevetett gazdájuk. A Speedy Gonzales névre hallgató Jack Russel is először kergetett nyulat, ő azonban annyira belelkesült, hogy első futamán még a csalit is lehagyta, mert nem is az után futott, hanem gazdájához. Másodjára azonban elkapta a zsákmányt. – Nagy élmény volt ez a kutyának, biztos, hogy legközelebb is jövünk – mondta Szilágyi Sándor.

Egy biztos: az edzésre elhozott állatok mozgásigénye erre a napra biztosítva volt, hiszen önmagukhoz mérten mindegyikük igyekezett a leggyorsabban futni. Ez pedig agarak esetében akár a 60 kilométeres óránkénti sebességet is jelenthette.

forrás: www.delmagyar.hu (T.K.)

 

További hírek

Nagyjából egy kilométer hosszon újul meg első ütemben a Kastélykert utca: kiszélesítik az utat és kerékpáros nyomot is kialakítanak – erről is döntöttek a képviselők az áprilisi testületi ülésen. Az is eldőlt, hogy 17 nyári tábort támogatnak, és az idősek támogatását kiterjesztették.

2024. május 28. | Önkormányzat Bővebben

Kerek évfordulót ünnepelhettünk idén, hiszen 30 éves az Algyői Faluház. A falunapi rendezvények is ez a kerek szám köré szerveződtek. Három napig kicsik és nagyok is találhattak érdekes és izgalmas programot maguknak.

2024. május 27. | Önkormányzat Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata 2024. május 28-án megkezdi a Géza utca páratlan oldalán a járda felújítását. Az építkezés alatt a páros oldalon lakók is számíthatnak forgalmi akadályokra! Időpont: 2024. május 27. (hétfő) 18:00, helyszín: Géza u. és a Bányász u. sarka.

2024. május 25. | Önkormányzat Bővebben

2024. május 24-én Magyarkanizsán aláírtuk az „Atlétika mindenkinek” című közös projektünk partnerségi szerződését. Az IPA-Interreg program keretében 152.234.269-Ft vissza nem térítendő 95%-os támogatást nyert önkormányzatunk.

2024. május 25. | Sport Bővebben

×