× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Megindulnak a munkálatok több utcában

|
2024. június 24. | Önkormányzat

A csapadékvíz-elvezető rendszerek rekonstrukciójára már nagy szükség volt a nagyközségünkben. Az Aranyhíd utca, a Kócsag és a Tutaj utca kerül most reflektorfénybe.

Az önkormányzata 354 millió 768 ezer 1 forint összköltségű, 100 százalékos finanszírozású támogatást nyert a TOP Plusz „Élhető települések” című felhíváson belül. A projekt főtevékenysége a csapadékvíz-elvezető rendszer rekonstrukciója a fent említett utcákban.

Az Aranyhíd utcában a teljes árok rekonstrukciója valósul majd meg. A beruházás fő célja a mély árkok miatt kialakult keskeny út biztonságosabbá tétele. A munkálatok során az árkokat betöltik kaviccsal, amely egyfajta szikkasztóágyat hoz majd létre, de a meglévő meder aljára 40 centiméter átmérőjű szikkasztógyűjtő-elvezető dréncső épül. Ezáltal a Görbe, Szamóca és a Tüskevár utcák csapadékvize is biztonságosan elvezethetővé válik a Téglás utca felé. A Téglás utcai zárt befogadó előtti nyílt árkok mederburkolást kapnak. Mindemellett kialakítanak 17 darab víznyelő aknát, amelyek a nagy esőzések során keletkező csapadékvíz gyors elvezetésére szolgának. Simított beton bejárókat építenek az út és a kapubejárók között.

A Kócsag és a Tutaj utcákban a meglévő meder helyén sekélyebb, burkolt árkot alakítanak ki. A Bácska, a Prágai és a Ladik utcákban a meglévő medret profilozzák, illetve cserélik az átereszeket. Minden utcában megtörténik simított beton bejárók építése vagy helyreállítása.

A csapadékvíz-elvezető rendszer rekonstrukciójának fő célja a csapadékvíz elvezetése a Négyszögtó felé. A munkálatok után a Tutaj és a Prágai utca már főgyűjtőként üzemel és fogadni tudja majd a kapcsolódó utcák csapadékvizét. Így a későbbiekben a Kosárfonó, a Csángó, a Bácska, a Ladik és a Keszeg utca árkai leburkolhatóak lesznek, vagyis megszüntethetőek lesznek a mély földmedrű árkok, amelyek sok és nehézkes munkát jelentettek az ott élő lakosoknak. A projektről Molnár Áron polgármester utcafórumot is tartott több helyen, ahol a lakosok feltehették kérdéseiket és jelezhették észrevételeiket a témával kapcsolatban. A lakosok és a hivatal dolgozói közötti együttműködés célja, hogy a munkálatok zökkenőmentesen valósuljanak meg a közeljövőben.

A projekt azonosítószáma: TOP PLUSZ-1.2.1-21-CS1-2022-00026.

 

További hírek

Algyő Nagyközség Önkormányzata pályázatot hirdet az Önkormányzat 1/1 arányú kizárólagos tulajdonát képező Algyő belterület 1647 hrsz. alatti ingatlanon található nettó 22 m2 alapterületű felépítmény és 9,04 m2 nagyságú terasz határozatlan idejű hasznosítására.

2024. július 09. | Önkormányzat Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata pályázatot hirdet az Önkormányzat 1/1 arányú kizárólagos tulajdonát képező Algyő, belterület 996 hrsz., a valóságban Algyő, Kastélykert utca 62. szám alatti üzlethelyiség (jelenleg Kínai üzlet) 2024. október 1. napjával kezdődő határozott/határozatlan idejű hasznosítására vonatkozóan.

2024. július 09. | Önkormányzat Bővebben

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság megbízásából a Szerocor Konzorcium földi kémiai szúnyoggyérítést végez Algyő Nagyközség belterületén. A szúnyoggyérítés 2024. július 08-án a napnyugta utáni időszakban kerül elvégzésre.

2024. július 05. | Gazdaság Bővebben

A kosárfonás régi, hagyományos mesterség, azonban egyre kevesebb kézművest lehet találni, aki őrzi még a gyevi kosárfonók titkait. Szalmáné Simon Éva Alkotó-díjas szakemberünk nemcsak ismeri csínyjt-bínyját ennek a technikának, de szívesen tanítja is azt.

2024. június 26. | Kultúra Bővebben

Értesítem a Tisztelt Lakosságot, hogy 2024. július 1-én, hétfőn az Algyői Polgármesteri Hivatal zárva tart.

2024. június 25. | Önkormányzat Bővebben

×