× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Már nyár végén is várt az algyői jég

|
2022. november 09. | Sport

Augusztus végén megindultak az edzések és a közönségkorcsolyázások az Algyői Műjégpályán. A korai kezdés nem csak az itt edző csapatok örömére szolgált, hanem az algyőiek is boldogan csatoltak fel a lábukra újra korcsolyát.

Az algyői pályáról már annak átadásakor tudták az üzemeltetők, hogy nagy szükség van rá, hiszen Szeged mellett a környéken nem működik hasonló szabvány méretű jégpálya. Nem csak a sportolni vágyók, de az aktív pihenés kedvelői is szívesen látogatták a jeget. Bár a koronavírus miatti lezárásoknak miatt a 2020/21-es szezonban nem indulhatott meg az igazi korcsolyás élet, a 2021/22-es időszakban pedig a működtetés csínjának kitanulása volt a fő szempont, ezt a szezont már sok ötlettel és még több sportolási lehetőséggel indítja meg a Tisza Volán SC. Az egyesület arra törekszik, hogy minél gazdaságosabban és hatékonyabban tudják üzemeltetni a jégpályát, emellett igyekeznek minél több igényt kielégíteni a programok szempontjából.

A műjégpályát nagy részben a Tisza Volán Jégkorong szakosztálya és a környező települések egyesületei veszik igénybe, profik és amatőrök egyaránt. A délutáni időpontok így hamar be is teltek. Az algyőieknek lehetőségük nyílik kipróbálni magukat jégkorongban, műkorcsolyázásban, jégtáncban vagy éppen korcsolyázni is megtanulhatnak. Nem csupán gyerekek, hanem a felnőttek számára is indulnak csoportok. Délelőttönként az intézményeké a főszerep, az iskolások és az óvodások idén is a tanrendbe építve, ingyenesen látogathatják a pályát. Számukra biztosítva van korcsolya és oktatás is.

A közönségkorcsolyázás szerelmeseit a Gyeviép Nkft. várja szombatonként délután 5 és 7 óra között, illetve vasárnaponként délelőtt 9 és 11 óra között. Az érdeklődők ezekben az időpontokban róhatják a köröket, igény esetén korcsolyabérlésre és élezésre is van lehetőség 1000 forintért.

Aki már profin koptatja a jeget, és aki még csak ismerkedik ezzel a csúszós felülettel, azt is várja az Algyői Műjégpálya!

forrás: Algyői Hírmondó

 

További hírek

A Süli András Művészeti és Irodalmi Alkotói Kör pályázatot hirdet, Algyő Nagyközség Önkormányzata, valamint a Gyevikult Nkft. támogatásával: JELEK 2024 Irodalmi Pályázat címmel.

2024. február 22. | Kultúra Bővebben

Az elmúlt hétvégén rendezte meg a Barátság Sportegyesület az idei Barátság Kupa Országos Nyílt ITF Taekwon-do versenyt Battonyán. A viadalra 31 klub több mint 230 versenyzője adta le a nevezését, köztük az Algyői Sportkör ITF Taekwon-do Szakosztályának sportolói is.

2024. február 21. | Sport Bővebben

A Gyevi Art Kulturális Egyesület Tollforgatók Köre és az Algyői Könyvtár tavaly októberben meghirdetett közös pályázata sikeresen lezárult, 173 művet küldtek az alkotók. Az Amikor a toll kibicsaklik című irodalmi és grafikai pályázatot Ménesi Lajosné értékelte.

2024. február 20. | Kultúra Bővebben

Magyar Kultúra Napja és a Faluház 30. születésnapja alkalmából kiállítás

2024. február 16. | Kultúra Bővebben

Ahogy a mondás is tartja, ápolnunk kell az örökségünket, hogy jövőnk legyen. Vannak, akik ezt a mindennapokban teszik munka és család mellett. Laukó Ivettnek a népviseletek lettek a szerelmei és kezei közül fantasztikus alkotások kerülnek ki, amelyek amellett, hogy gyönyörűek, a múltunkat, a kultúránkat őrzik.

2024. február 15. | Kultúra Bővebben

×