× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Látott már cserépbiciklistát?

|
2020. szeptember 08. | Napjaink

Algyőn, a Géza utcai húsbolt előtt láthatnak az arra sétálók egy újrahasznosított biciklit és másképpen használt vadonatúj virágcserepeket.

Ezt az utcadíszt érdemes megnézni, mert a megszokott „kerékpár-virágtartókkal” szemben új színt hoz, és a kétkerekűnek tulajdonképpen meghagyta eredeti funkcióját. A cserepekből kissé pocakos embert formázott az ötletes alkotó – fejét és a haját egy virágos, növényes darab alkotja –, egyik lábát a járdára támasztja, a másikat a pedálon pihenteti, mintha most érkezett volna meg, vagy éppen indulni készülne valahová.

Lehet, tényleg így van. Amint leszáll az est, az éj, másik törékeny lábát is a pedálra helyezi, ellöki magát, és teker egyet a környéken, a községházától a Borbála fürdőig. Úgy tudjuk, panaszkodnak a helybeliek, hogy éjszakai nyugalmukat furcsa csörömpölő, zakatoló hang zavarja, és szinte mindig más-más utcában hallják.

A kutyák is megbolondulnak: csaholnak, ugatnak, a kerítéshez verik magukat, folytatva a rend- és csendzavarást. Mire kivilágosodik, minden elcsendesül és megnyugszik. Többen gyanakodtak már a cserépbiciklistára, de mire odaértek a Géza utcába már ott állt szokott helyén: egyik lábával a járdára támaszkodva, másikat a pedálon pihentetve.

Mintha éppen akkor érkezett volna, vagy indulna valahová. Ha éjszaka nem is találkoznak vele, a bázisán megtalálhatják.

forrás: www.delmagyar.hu (Imre Péter)

 

További hírek

Nagyjából egy kilométer hosszon újul meg első ütemben a Kastélykert utca: kiszélesítik az utat és kerékpáros nyomot is kialakítanak – erről is döntöttek a képviselők az áprilisi testületi ülésen. Az is eldőlt, hogy 17 nyári tábort támogatnak, és az idősek támogatását kiterjesztették.

2024. május 28. | Önkormányzat Bővebben

Kerek évfordulót ünnepelhettünk idén, hiszen 30 éves az Algyői Faluház. A falunapi rendezvények is ez a kerek szám köré szerveződtek. Három napig kicsik és nagyok is találhattak érdekes és izgalmas programot maguknak.

2024. május 27. | Önkormányzat Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata 2024. május 28-án megkezdi a Géza utca páratlan oldalán a járda felújítását. Az építkezés alatt a páros oldalon lakók is számíthatnak forgalmi akadályokra! Időpont: 2024. május 27. (hétfő) 18:00, helyszín: Géza u. és a Bányász u. sarka.

2024. május 25. | Önkormányzat Bővebben

2024. május 24-én Magyarkanizsán aláírtuk az „Atlétika mindenkinek” című közös projektünk partnerségi szerződését. Az IPA-Interreg program keretében 152.234.269-Ft vissza nem térítendő 95%-os támogatást nyert önkormányzatunk.

2024. május 25. | Sport Bővebben

×