× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Különleges nap, különleges programokkal

|
2023. október 22. | Önkormányzat

Algyő függetlenné válásának évfordulója igazán különleges nap minden algyői számára. Ebben az évben is színes programkavalkád várta azokat, akik együtt szerették volna megünnepelni a szabaddá válásunkat.

A programok már szeptember 29-én elkezdődtek. Ahogyan minden évben, most is a község díszpolgárainak emléktábláinál és sírjainál tették tiszteletüket a hivatal és intézményeinek dolgozói, illetve többen a lakosok közül is. Délután megérkeztek a vendégek testvértelepülésünkről, Hebertsfeldenről, hogy együtt vegyenek részt az algyőiekkel az ünnepségsorozaton.

Szeptember 30-án az ünnepi képviselő-testületi ülés keretében Molnár Áron polgármester átadta az elismeréseket. Algyő Nagyközségért kitüntetést kapott Ormay Tamás, a Pro Musica Alapfokú Művészeti Iskola és Suti András Zsolt. Alkotói díjat vehetett át Hegedűs Gábor. Elismerő oklevéllel jutalmazták Szabó-Zsura Brigitta, Szőkéné Bera Szilvia és Takács Adél Fortuna munkáját. Szívből gratulálunk nekik!

Délután pedig kezdetét vette a színes programkavalkád, ahol minden korosztály megtalálhatta a kedvére való szórakozási lehetőséget. A rendezvény alatt bazársor várta a kilátogatókat, két büfé is működött, illetve meleg italokat kínáltak az újranyitott Faluház Kávéházban. A gyerekeket ugrálóvárak és egyéb izgalmas játékok várták a Fő téren. A színpadot először a Dél-Alföldi Harmonikafesztivál fellépői vették birtokba. Őket a Parlando Énekegyüttes követte, a nagysátor pedig hamar elkezdett megtelni. 5 órakor az önkormányzat gulyással vendégelte meg a rendezvényre kilátogatókat. A Levendula Hotel által készített étellel nagyon meg voltak elégedve a lakosok. A rövid pihenő után a műsor a Sógorokkal folytatódott. A fülbemászó mulatós dallamokra többen táncra is perdültek a színpad előtt. Fésűs Nelli, Ladinek Judit és Détár Enikő csillogó ruháikkal és csengő hangjukkal varázsolták el a közönséget. A három Díva után pedig a jól ismert V-Tech együttesből Kefír énekeltette meg a nagyérdeműt. A fellépők sora még itt sem ért véget, de egy szusszanásnyi szünet alatt mesés tűzijátékkal örvendeztette meg a vendégeket a Gyevikult Nkft. A színpadot ekkot DJ. Big Bill vette birtokba, aki régi és új zeneszámokkal igyekezett a közönséget még jobban felspannolni. A este egyik fénypontja pedig Sólyom Berni volt. A tavalyi X-Faktor győztese újra megtöltötte a színpad előtti teret, a fiatalok vele énekeltek.

Az Algyő Napja rendezvénysorozat idén is fergetegesre sikerült. Jó volt látni, hogy a község függetlenné válásának ünnepén a falu apraja és nagyja együtt ünnepelt. Külön öröm volt idén, hogy német vendégeink is részesei lehettek a fantasztikus programoknak.

forrás: Algyői Hírmondó

 

További hírek

Magabiztos játékot mutatva tudott győzni vasárnap NB II-es felnőtt női csapatunk... Remek játékkal folytatták a bajnokságot U12-es fiaink... Nem sikerült a pontszerzés U17-es lányainknak Békéscsabán... Nem bírták tartani az iramot U20-as fiaink a bajnokesélyes ellen... Hazai pályán is folytatódott veretlenségi sorozata az U18-as fiú csapatunknak.

2023. november 29. | Sport Bővebben

A Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állat¬egészségügyi Főosztálya Algyő, teljes közigazgatási bel- és külterületére megfigyelési körzetet rendel el magas patogenitású madárinfluenza miatt.

2023. november 28. | Gazdaság Bővebben

Egyetlen ponttal előzi meg a Mórahalmot az Algyő, amely meglepetésre odahaza kapott ki a Makótól. Az algyőiek Bogdán átlövésével kerültek előnybe, csakhogy a szünet után Frank Boldizsár előbb kiharcolt, és értékesített is egy tizenegyest, majd egy kontrát vitt végig a Maros-parti gárda, amelyet ismét Frank fejezett be.

2023. november 28. | Sport Bővebben

A Wemsical és az Algyői Generációk Egyesülete 2023. december 1. és december 17. között jótékonysági gyűjtést szerveznek.

2023. november 27. | Napjaink Bővebben

Kapronczay Éva selyemfestő szinte varázsol a színekkel és a mintákkal. Olyan egyedi darabok kerülnek ki a kezei közül, amelyek nemcsak időtállóak a divat szempontjából, de egyediek és különlegesek is. A rajztanárból lett alkotóval beszélgettünk.

2023. november 27. | Kultúra Bővebben

×