× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Különleges nap, különleges programokkal

|
2023. október 22. | Önkormányzat

Algyő függetlenné válásának évfordulója igazán különleges nap minden algyői számára. Ebben az évben is színes programkavalkád várta azokat, akik együtt szerették volna megünnepelni a szabaddá válásunkat.

A programok már szeptember 29-én elkezdődtek. Ahogyan minden évben, most is a község díszpolgárainak emléktábláinál és sírjainál tették tiszteletüket a hivatal és intézményeinek dolgozói, illetve többen a lakosok közül is. Délután megérkeztek a vendégek testvértelepülésünkről, Hebertsfeldenről, hogy együtt vegyenek részt az algyőiekkel az ünnepségsorozaton.

Szeptember 30-án az ünnepi képviselő-testületi ülés keretében Molnár Áron polgármester átadta az elismeréseket. Algyő Nagyközségért kitüntetést kapott Ormay Tamás, a Pro Musica Alapfokú Művészeti Iskola és Suti András Zsolt. Alkotói díjat vehetett át Hegedűs Gábor. Elismerő oklevéllel jutalmazták Szabó-Zsura Brigitta, Szőkéné Bera Szilvia és Takács Adél Fortuna munkáját. Szívből gratulálunk nekik!

Délután pedig kezdetét vette a színes programkavalkád, ahol minden korosztály megtalálhatta a kedvére való szórakozási lehetőséget. A rendezvény alatt bazársor várta a kilátogatókat, két büfé is működött, illetve meleg italokat kínáltak az újranyitott Faluház Kávéházban. A gyerekeket ugrálóvárak és egyéb izgalmas játékok várták a Fő téren. A színpadot először a Dél-Alföldi Harmonikafesztivál fellépői vették birtokba. Őket a Parlando Énekegyüttes követte, a nagysátor pedig hamar elkezdett megtelni. 5 órakor az önkormányzat gulyással vendégelte meg a rendezvényre kilátogatókat. A Levendula Hotel által készített étellel nagyon meg voltak elégedve a lakosok. A rövid pihenő után a műsor a Sógorokkal folytatódott. A fülbemászó mulatós dallamokra többen táncra is perdültek a színpad előtt. Fésűs Nelli, Ladinek Judit és Détár Enikő csillogó ruháikkal és csengő hangjukkal varázsolták el a közönséget. A három Díva után pedig a jól ismert V-Tech együttesből Kefír énekeltette meg a nagyérdeműt. A fellépők sora még itt sem ért véget, de egy szusszanásnyi szünet alatt mesés tűzijátékkal örvendeztette meg a vendégeket a Gyevikult Nkft. A színpadot ekkot DJ. Big Bill vette birtokba, aki régi és új zeneszámokkal igyekezett a közönséget még jobban felspannolni. A este egyik fénypontja pedig Sólyom Berni volt. A tavalyi X-Faktor győztese újra megtöltötte a színpad előtti teret, a fiatalok vele énekeltek.

Az Algyő Napja rendezvénysorozat idén is fergetegesre sikerült. Jó volt látni, hogy a község függetlenné válásának ünnepén a falu apraja és nagyja együtt ünnepelt. Külön öröm volt idén, hogy német vendégeink is részesei lehettek a fantasztikus programoknak.

forrás: Algyői Hírmondó

 

További hírek

Nagyjából egy kilométer hosszon újul meg első ütemben a Kastélykert utca: kiszélesítik az utat és kerékpáros nyomot is kialakítanak – erről is döntöttek a képviselők az áprilisi testületi ülésen. Az is eldőlt, hogy 17 nyári tábort támogatnak, és az idősek támogatását kiterjesztették.

2024. május 28. | Önkormányzat Bővebben

Kerek évfordulót ünnepelhettünk idén, hiszen 30 éves az Algyői Faluház. A falunapi rendezvények is ez a kerek szám köré szerveződtek. Három napig kicsik és nagyok is találhattak érdekes és izgalmas programot maguknak.

2024. május 27. | Önkormányzat Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata 2024. május 28-án megkezdi a Géza utca páratlan oldalán a járda felújítását. Az építkezés alatt a páros oldalon lakók is számíthatnak forgalmi akadályokra! Időpont: 2024. május 27. (hétfő) 18:00, helyszín: Géza u. és a Bányász u. sarka.

2024. május 25. | Önkormányzat Bővebben

2024. május 24-én Magyarkanizsán aláírtuk az „Atlétika mindenkinek” című közös projektünk partnerségi szerződését. Az IPA-Interreg program keretében 152.234.269-Ft vissza nem térítendő 95%-os támogatást nyert önkormányzatunk.

2024. május 25. | Sport Bővebben

×