× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Kórházi ágyat adományoztak

|
2020. április 29. | Napjaink

Kórházi ágyat vett és adományozott az Algyői Egyesített Szociális Intézménynek az Algyői Tisza Szabadidő, Sport, Környezetvédő és Rekreációs Egyesület, ismertebb és egyszerűbb nevén az ALTE. Az ágyat tegnap adták át az AESZI központjában.

– Eddig három, az önkormányzat által beszerzett kórházi ágyunk volt, ez a negyedik, és nagyon jókor jött, mert mindegyik kint van családok­nál, betegeknél – közölte Jankovicsné Veres Katalin, az AESZI intézményvezetője. Azt is elmondta, a raktárukból nem­­csak az ágyak, a kerekes­székek és a szobavécék is családoknál vannak, ami a kórházi ágyak felszabadításával, a kevésbé betegek, vagy már gyógyulófélben lévők hazaadásával, hazaérkezésével is magyarázható. Ezek az eszközök segítik az otthon ápolást, és biztosan az új ágyra is hamarosan lesz igény. Az ágyakról egyébként szakemberrel, a háziorvossal egyeztetnek, hogy kihez kerüljön.

– A közösségi rendezvények a koronavírus-járvány miatt elmaradnak, nem szervezhe­tünk ilyeneket, de segíteni akarunk a helyi közösségnek, amelynek ezúttal mindennél jobban szüksége van erre. Ezért gondoltuk, hogy fekvőbeteg ápolására alkalmas, szétszerelhető, könnyen szállítható kórházi ágyat vásárolunk az AESZI-nek. 160 ezer forintba került, és már pénteken megérkezett – mondta az intézményben tartott ünnepélyes átadón Füzesy István, az ALTE elnöke, „civilben” Algyő alpolgármestere. Az egyesületnek ez az első ilyen adománya az intézmény számára.

– Jó lenne, ha ez példaként szolgálna, és a helyi magánszemélyek és cégek is lehetőségükhöz mérten támogatnák a rászorulókat, magányos időseket, betegeket a társadalmi felelősségvállalás jegyében. A községben segítsük egymást! – tette még hozzá Füzesy István.

forrás: www.delmagyar.hu (Imre Péter)

 

További hírek

Nagyjából egy kilométer hosszon újul meg első ütemben a Kastélykert utca: kiszélesítik az utat és kerékpáros nyomot is kialakítanak – erről is döntöttek a képviselők az áprilisi testületi ülésen. Az is eldőlt, hogy 17 nyári tábort támogatnak, és az idősek támogatását kiterjesztették.

2024. május 28. | Önkormányzat Bővebben

Kerek évfordulót ünnepelhettünk idén, hiszen 30 éves az Algyői Faluház. A falunapi rendezvények is ez a kerek szám köré szerveződtek. Három napig kicsik és nagyok is találhattak érdekes és izgalmas programot maguknak.

2024. május 27. | Önkormányzat Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata 2024. május 28-án megkezdi a Géza utca páratlan oldalán a járda felújítását. Az építkezés alatt a páros oldalon lakók is számíthatnak forgalmi akadályokra! Időpont: 2024. május 27. (hétfő) 18:00, helyszín: Géza u. és a Bányász u. sarka.

2024. május 25. | Önkormányzat Bővebben

2024. május 24-én Magyarkanizsán aláírtuk az „Atlétika mindenkinek” című közös projektünk partnerségi szerződését. Az IPA-Interreg program keretében 152.234.269-Ft vissza nem térítendő 95%-os támogatást nyert önkormányzatunk.

2024. május 25. | Sport Bővebben

×