× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Kopasz Bálint Sevillában edzőtáborozott

|
2022. május 03. | Sport

Március eleje óta Sevillában edzőtáborozik az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Kopasz Bálint, aki idén is elsősorban fő számában, azaz kajak egyes 1000 méteren szeretne jól teljesíteni, de már kipróbálta a párost is Tokió másik egyéni győztesével, Tótka Sándorral.

„Sajnos nagyon vegyesek most az érzéseim. Ötödjére vagyok itt, de ilyen szeles, esős, változékony időjárást még nem tapasztaltam. A víz is nagyon hullámos, sokan vagyunk rajta napközben, és a motorosok hullámai is zavaróak” – nyilatkozott a magyar szövetség honlapján Kopasz Bálint.

„Ez a technika rovására megy, a csípőt és a derekat is jobban igénybe kell venni. Fokozottan figyelek a nyújtásra, a mobilizációs gyakorlatokra, illetve sokat segítenek a masszőrök. Mindezektől függetlenül mentálisan és fizikálisan is jól érzem magam, és a sérülések is elkerültek eddig” – tette hozzá. A délelőtti és délutáni edzéseket minden nap kondival vagy futással egészíti ki a sportoló, aki március hatodikán utazott ki Sevillába. Eleinte a kilométergyűjtésen volt a hangsúly, majd megkezdte a résztávos edzéseket is.

„Szép lassan kezd összeállni a technikám. Szerencsére van egy nagyjából 4 kilométeres szakasz, ahol a part nem köves, hanem növények nőtték be, amelyek elnyelik a hullámokat, így ott tudom a mozgásomat csiszolgatni. Messze vagyok még a valódi formámtól, de szerintem április első hetében már menni fogok maximumhoz közeli kétezreket, otthon pedig jöhetnek majd az ezer méteres pályák is” – fogalmazott.

A Győri VSE algyői származású 24 éves kajakosa a tavalyi gyorsasági világbajnokságon versenyzett legutóbb, amelyen három számban is indult. Motiváltan várja az idei kihívásokat is, igaz, egyelőre ezekre még kevesebbet gondol.

„Annyira nincs még meg bennem a versenyláz, mint mondjuk tavaly, de különben sem vagyok izgulós típus. Még az is lehet, hogy kicsit döcögősen fog kezdődni számomra a szezon, de keményen készülök, és szeretnék kijutni a Eb-re és a vb-re is. Meglátjuk, hogy a többiek, mint például Varga Ádám és Noé Bálint milyen formában lesznek, de akár egy fiatal, mondjuk Kurucz Levente is okozhat hasonló meglepetést, mint én 2016-ban. Kiélezett harcra és népes mezőnyre számítok itthon” – mondta az olimpiai bajnok.

Tokió másik egyéni olimpiai bajnoka, Tótka Sándor úgy fogalmazott, több társával is kipróbálná az ötszáz párost, így Kopasz Bálinttal is, aki most elmondta, hogy ez azóta meg is történt.

„Már volt egy páros edzésünk, ami elsőre nem tűnt rossznak, és ezt az edzőink is megerősítették. El tudnám képzelni a párost Sanyival, mert úgy tűnt, hogy a mozgásunk is passzol. Viszont én idén szeretnék egy kicsit pihenősebb évet, ezért elsősorban az egyesre fókuszálok, de mindenképpen lehet jövő ebben az egységben” – zárta beszámolóját Kopasz Bálint, aki április 16-án tér haza Spanyolországból.

forrás: Algyői Hírmondó (fotó: Kopasz Bálint facebook oldala)

 

További hírek

A Süli András Művészeti és Irodalmi Alkotói Kör pályázatot hirdet, Algyő Nagyközség Önkormányzata, valamint a Gyevikult Nkft. támogatásával: JELEK 2024 Irodalmi Pályázat címmel.

2024. február 22. | Kultúra Bővebben

Az elmúlt hétvégén rendezte meg a Barátság Sportegyesület az idei Barátság Kupa Országos Nyílt ITF Taekwon-do versenyt Battonyán. A viadalra 31 klub több mint 230 versenyzője adta le a nevezését, köztük az Algyői Sportkör ITF Taekwon-do Szakosztályának sportolói is.

2024. február 21. | Sport Bővebben

A Gyevi Art Kulturális Egyesület Tollforgatók Köre és az Algyői Könyvtár tavaly októberben meghirdetett közös pályázata sikeresen lezárult, 173 művet küldtek az alkotók. Az Amikor a toll kibicsaklik című irodalmi és grafikai pályázatot Ménesi Lajosné értékelte.

2024. február 20. | Kultúra Bővebben

Magyar Kultúra Napja és a Faluház 30. születésnapja alkalmából kiállítás

2024. február 16. | Kultúra Bővebben

Ahogy a mondás is tartja, ápolnunk kell az örökségünket, hogy jövőnk legyen. Vannak, akik ezt a mindennapokban teszik munka és család mellett. Laukó Ivettnek a népviseletek lettek a szerelmei és kezei közül fantasztikus alkotások kerülnek ki, amelyek amellett, hogy gyönyörűek, a múltunkat, a kultúránkat őrzik.

2024. február 15. | Kultúra Bővebben

×