× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Hatvan férőhelyes új bölcsőde várja szeptembertől Algyő legkisebbjeit

|
2023. május 11. | Oktatás

Elkészült a Tiszavirág utcában településünk új bölcsődéje, amely már 60 férőhellyel várja majd a gyerekeket. Az új intézmény csaknem 900 millió forintba került.

Az épület a Széchényi2020 Terület- és Településfejlesztési Operatív Program, illetve a Pénzügyminisztérium 2018. évi Bölcsődei Fejlesztési program keretein belül valósulhatott meg. A pályázatok a bölcsődei ellátási formákhoz való hozzáférés javítását és a bölcsődei ellátási formákhoz nyújtott szolgáltatások minőségi fejlesztését tűzte ki célul. Algyő lélekszáma olyan mértékben megnövekedett, hogy szükség volt egy új bölcsőde létrehozására. A csaknem 10 százalékos növekedés nagy részét fiatal családok adják, akik vagy kisgyermekkel érkeztek a településre, vagy most terveznek családot alapítani. Az ő életüket több programmal kívánta az önkormányzat megkönnyíteni, illetve az itteni életet vonzóvá tenni, hiszen például minden újszülöttet 100 ezer forinttal ajándékoz meg az önkormányzat, van segítség fiataloknak lakáshoz jutni, illetve a fiatal házasulandókat is részesülnek támogatásban. Ezek a programok sikeresnek bizonyultak, hiszen Algyő igen népszerű településsé vált, a sok gyermek miatt pedig megfiatalodott a nagyközség társadalma. Nagy szükség volt egy új, modern bölcsődére.

Maga az épület a Sportközpont és az iskola közelében épült meg, egyfajta központot kialakítva ezzel. Már csak egy új óvoda hiányzik a sorból. Az építkezés során fontos szempont volt a környezetbarát anyagok használata, központi kérdés volt a természetesség, a fény kérdése és nem utolsó sorban, hogy illeszkedjen az épület a környezetébe.

„Erre az épületre büszkék lehetünk” – fogalmazott Molnár Áron polgármester átadóbeszédében.

Az új bölcsőde két pályázatból valósult meg, ehhez pedig önerő is társult, így tulajdonképpen három forrásból épülhetett fel. A teljes költség 894 millió forint volt, amelyből az építési rész az 764 millió, ehhez csatlakozott 130 millió forint önerő. A 2021 novemberében kezdődött építkezésre mostanra rendben befejeződött.

„Egy település erejét az mutatja, hogy mennyi gyermek van. Algyő gyarapodó lakossága pedig megcáfolhatatlan bizonyítéka annak, hogy itt az emberek jól érzik magukat, szeretnek itt élni” – erről Polner Eörs, a Csongrád-Csanád Vármegyei Közgyűlés alelnöke beszélt az intézmény avatóján.

Az ünnepség keretén belül Jankovicsné Veres Katalin, az Algyői Egyesített Szociális Intézmény vezetője és Gyömbér Kornélia, az Algyői Egyesített Szociális Intézmény Bóbita Bölcsőde vezetője helyezték el az intézmény időkapszuláját.

 

További hírek

Algyő Nagyközség Önkormányzata pályázatot hirdet az Önkormányzat 1/1 arányú kizárólagos tulajdonát képező Algyő belterület 1647 hrsz. alatti ingatlanon található nettó 22 m2 alapterületű felépítmény és 9,04 m2 nagyságú terasz határozatlan idejű hasznosítására.

2024. július 09. | Önkormányzat Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata pályázatot hirdet az Önkormányzat 1/1 arányú kizárólagos tulajdonát képező Algyő, belterület 996 hrsz., a valóságban Algyő, Kastélykert utca 62. szám alatti üzlethelyiség (jelenleg Kínai üzlet) 2024. október 1. napjával kezdődő határozott/határozatlan idejű hasznosítására vonatkozóan.

2024. július 09. | Önkormányzat Bővebben

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság megbízásából a Szerocor Konzorcium földi kémiai szúnyoggyérítést végez Algyő Nagyközség belterületén. A szúnyoggyérítés 2024. július 08-án a napnyugta utáni időszakban kerül elvégzésre.

2024. július 05. | Gazdaság Bővebben

A kosárfonás régi, hagyományos mesterség, azonban egyre kevesebb kézművest lehet találni, aki őrzi még a gyevi kosárfonók titkait. Szalmáné Simon Éva Alkotó-díjas szakemberünk nemcsak ismeri csínyjt-bínyját ennek a technikának, de szívesen tanítja is azt.

2024. június 26. | Kultúra Bővebben

Értesítem a Tisztelt Lakosságot, hogy 2024. július 1-én, hétfőn az Algyői Polgármesteri Hivatal zárva tart.

2024. június 25. | Önkormányzat Bővebben

×