× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Határon túli kapcsolat, amely nem halványul

|
2023. október 24. | Napjaink

Hebertsfelden évtizedek óta testvértelepülése Algyőnek. A jó kapcsolatot még Piri József egykori polgármester alapozta meg, de a kötelék azóta is szoros maradt a két település között. Az idei Algyő Napi rendezvénysorozatra 22-en érkeztek a kis német városból, hogy együtt ünnepeljenek az algyőiekkel.

Szeptember 29-én, pénteken délután állt meg a busz az algyői polgármesteri hivatal előtt, amelyről mosolygós és izgatott csapat szállt le. Többen már jártak a településünkön, jó kapcsolatot ápolnak gyevi családokkal, így nagy volt az öröm az újra találkozásnál. A hivatal nagytermében fogadással várta őket Molnár Áron polgármester és az önkormányzat dolgozói. Kis pihenés után elindultak a vendégek, hogy elfoglalják szállásukat a Levendula Hotelben. Este vacsorával egybekötött zenés mulatság várta őket, amelyen részt vettek a település Algyő Nagyközségért kitüntetéssel és Alkotói díjjal rendelkező elismertjei.

Másnap szinkrontolmács segítségével részt vettek az ünnepi képviselő-testületi ülésen és az azt követő állófogadáson, majd egy rövid szabad program után csatlakoztak az Algyő Napi rendezvénysorozathoz. A lelkes csapat szívesen táncolt az algyőiekkel, együtt tapsoltak velük a fellépőknek. A nyelvi különbségek sem okoztak problémát, ha éppen mással beszélgetett az őket kísérő tolmács, mosolyokkal, gesztusokkal könnyen megértették magukat.

Vasárnap a városi kisvonaton Szeged nevezetességeit ismerhették meg. Utána rövid látogatást tettek a Móra Ferenc Múzeumban, ahol a kínai agyagkatonák kiállítást tekintették meg. Délután az ásotthalmi Bűbáj élménybirtokra látogattak el. Megismerhették Rózsa Sándor életét, kipróbálhatták a karikás ostort, helyi borokat kóstolhattak és lovas kocsival egy kis kirándulást tettek Ásotthalmon. Este a Levendula Hotelben, egy kellemes vacsora keretében búcsúztak el és köszönték meg Algyőnek a szíves vendéglátást és azt szeretet, amit az elmúlt 25 év baráti látogatásai során kaptak.

forrás: Algyői Hírmondó

 

További hírek

A MÁV vizsgálja a vasútvillamos menetrendjének lehetséges sűrítését, ugyanis a már több mint két éve Szeged és Hódmezővásárhely belvárosai között ingázó járaton egyre többen vannak, reggelente alig lehet felférni a szerelvényekre – értesült a Szegeder.

2024. február 29. | Napjaink Bővebben

A temető bejárati részén és a ravatalozó környékén 2024. március 1-én pénteken megkezdődnek a térkő felújítási munkálatok. A Gyeviép Nkft. által végzett beruházás várhatóan több hetet vesz igénybe.

2024. február 29. | Önkormányzat Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata és az Algyői Könyvtár újabb sikeres pályázatot tudhat magáénak.

2024. február 28. | Önkormányzat Bővebben

Önkormányzatunk részt vett Makón a víziturizmus fejlesztésével foglalkozó konferencián. A Marost érintő határon átnyúló tervek mellett információt kaptunk a magyarországi víziturizmus fejlesztési irányairól, valamint az alsó-Tisza és a Maros aktív víziturisztikai fejlesztési terveiről.

2024. február 28. | Önkormányzat Bővebben

A Süli András Művészeti és Irodalmi Alkotói Kör pályázatot hirdet, Algyő Nagyközség Önkormányzata, valamint a Gyevikult Nkft. támogatásával: JELEK 2024 Irodalmi Pályázat címmel.

2024. február 22. | Kultúra Bővebben

×