× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Határon túli kapcsolat, amely nem halványul

|
2023. október 24. | Napjaink

Hebertsfelden évtizedek óta testvértelepülése Algyőnek. A jó kapcsolatot még Piri József egykori polgármester alapozta meg, de a kötelék azóta is szoros maradt a két település között. Az idei Algyő Napi rendezvénysorozatra 22-en érkeztek a kis német városból, hogy együtt ünnepeljenek az algyőiekkel.

Szeptember 29-én, pénteken délután állt meg a busz az algyői polgármesteri hivatal előtt, amelyről mosolygós és izgatott csapat szállt le. Többen már jártak a településünkön, jó kapcsolatot ápolnak gyevi családokkal, így nagy volt az öröm az újra találkozásnál. A hivatal nagytermében fogadással várta őket Molnár Áron polgármester és az önkormányzat dolgozói. Kis pihenés után elindultak a vendégek, hogy elfoglalják szállásukat a Levendula Hotelben. Este vacsorával egybekötött zenés mulatság várta őket, amelyen részt vettek a település Algyő Nagyközségért kitüntetéssel és Alkotói díjjal rendelkező elismertjei.

Másnap szinkrontolmács segítségével részt vettek az ünnepi képviselő-testületi ülésen és az azt követő állófogadáson, majd egy rövid szabad program után csatlakoztak az Algyő Napi rendezvénysorozathoz. A lelkes csapat szívesen táncolt az algyőiekkel, együtt tapsoltak velük a fellépőknek. A nyelvi különbségek sem okoztak problémát, ha éppen mással beszélgetett az őket kísérő tolmács, mosolyokkal, gesztusokkal könnyen megértették magukat.

Vasárnap a városi kisvonaton Szeged nevezetességeit ismerhették meg. Utána rövid látogatást tettek a Móra Ferenc Múzeumban, ahol a kínai agyagkatonák kiállítást tekintették meg. Délután az ásotthalmi Bűbáj élménybirtokra látogattak el. Megismerhették Rózsa Sándor életét, kipróbálhatták a karikás ostort, helyi borokat kóstolhattak és lovas kocsival egy kis kirándulást tettek Ásotthalmon. Este a Levendula Hotelben, egy kellemes vacsora keretében búcsúztak el és köszönték meg Algyőnek a szíves vendéglátást és azt szeretet, amit az elmúlt 25 év baráti látogatásai során kaptak.

forrás: Algyői Hírmondó

 

További hírek

A pályázat célja, hogy támogatást biztosítson a Fehér Ignác Tanulmányi Ösztöndíj segítségével a kiemelkedő tanulmányi eredménnyel rendelkező, tehetséges algyői tanulóknak.

2024. június 13. | Oktatás Bővebben

Választás napközbeni részvételi adatai

2024. június 09. | Önkormányzat Bővebben

Esztergomban rendezték meg az elmúlt hétvégén az idei Kick-Box Utánpótás Magyar Bajnokságot. Ezen az eseményen dőlt el, hogy kik kerülnek be a magyar válogatott keretébe és képviselhetik Magyarországot az augusztus végén, Budapesten rendezendő utánpótlás világbajnokságon.

2024. június 06. | Sport Bővebben

A Nemzeti Művelődési Intézet által támogatott A Szakkör programon 2023-ban számos mesterség bemutatásával indult ingyenes foglalkozássorozat. Ezek közül a Gyevikult Nkft. nemezelést harmadik, vesszőfonás szakkört második alkalommal hirdetett meg az Algyői Tájházban. Az itt készült alkotásokból nyílt kiállítás.

2024. június 05. | Kultúra Bővebben

Hagyományőrzés új köntösben. Papp Csilla Alkotó-díjas kézművesünk a sujtás ékszerkészítés mestere. Olyan formákat álmod meg és hoz létre, amelyek nemcsak az ékszert teszik egyedivé, hanem annak a viselőjét is.

2024. június 04. | Kultúra Bővebben

×