× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Három hónapja működik az új bölcsőde

|
2023. szeptember 26. | Oktatás

Az algyői Bóbita Bölcsőde harmadik hónapja nyújt szolgáltatást az újonnan átadott épületben, amely a Tiszavirág utca 44. szám alatt található. Az intézmény népszerű, betelt a 60 férőhely.

A gyermekek június 12-én vették birtokukba a csoportszobákat. Nagy volt az öröm, a sok új játék láttán. Egyszerre szerettek volna mindent kipróbálni. Az igazi nagy meglepetés a játszókert volt. Mindkét egység hatalmas jól felszerelt udvarral rendelkezik. A régi bölcsőde kedves kis udvara után alig tudtak betelni a tágas térrel. Szaladgálás, csúszdázás, motorozás töltötte ki a gyermekek délelőtti udvari játékát. A teraszon elhelyezett játszókuckókat csak később kezdték felfedezni. A homokozás a mai napig a kedvenc játéktevékenységek közé tartozik.

Nem csak gyermeknek jó lenni most a bölcsődében, hanem munkavállalónak is. Nagyon szép környezetben végezhetik munkájukat a szakemberek. Az algyői önkormányzat mindent megtett annak érdekében, hogy az új bölcsőde is a 21. századot képviselje Algyőn.

Jól megtervezett munkaterek állnak rendelkezésre és gyönyörű látványt nyújt az előkert. A kisgyermeknevelők a gondozó-nevelői feladataikat, klimatizált nagyon jól felszerelt csoportszobákban végezhetik. Minden csoportnak saját gyermekfürdőszobája van. A konyha felszereltsége továbbra is lehetőséget ad arra, hogy helyben készült ételeket szolgáljunk fel a gyermekeknek.

Az intézmény megnyitásával új munkahelyek létesültek. A bölcsőde szakmai csapata új tagokkal bővült. Az új kollégák igen hamar beilleszkedtek a közösségbe.

Minden nap azon dolgozunk, hogy ezt a nagyon szép környezetet magas színvonalú szakmai tartalommal töltsük meg. Szeretnénk, ha intézményünk a településen olyan központi hellyé nőné ki magát, amely a kisgyermekkori alapellátáson túl a településen élő kisgyermekes családoknak jelentős segítséget tud nyújtani a gondozás-nevelés, a fejlesztés területén, valamint a közös, minőségi idő eltöltésében.

Szeretnénk otthont adni a Baba-Mama klubnak, ezügyben egyeztetések folynak a védőnőkkel.

Reméljük sok érdeklődött vonz majd a szegedi „Táncolj Babám” mozgásos kistipegő tánc, amelyet ősztől szeretnénk indítani Donka Emese vezetésével.

Gyömbér Kornélia, bölcsődevezető

 

További hírek

A Süli András Művészeti és Irodalmi Alkotói Kör pályázatot hirdet, Algyő Nagyközség Önkormányzata, valamint a Gyevikult Nkft. támogatásával: JELEK 2024 Irodalmi Pályázat címmel.

2024. február 22. | Kultúra Bővebben

Az elmúlt hétvégén rendezte meg a Barátság Sportegyesület az idei Barátság Kupa Országos Nyílt ITF Taekwon-do versenyt Battonyán. A viadalra 31 klub több mint 230 versenyzője adta le a nevezését, köztük az Algyői Sportkör ITF Taekwon-do Szakosztályának sportolói is.

2024. február 21. | Sport Bővebben

A Gyevi Art Kulturális Egyesület Tollforgatók Köre és az Algyői Könyvtár tavaly októberben meghirdetett közös pályázata sikeresen lezárult, 173 művet küldtek az alkotók. Az Amikor a toll kibicsaklik című irodalmi és grafikai pályázatot Ménesi Lajosné értékelte.

2024. február 20. | Kultúra Bővebben

Magyar Kultúra Napja és a Faluház 30. születésnapja alkalmából kiállítás

2024. február 16. | Kultúra Bővebben

Ahogy a mondás is tartja, ápolnunk kell az örökségünket, hogy jövőnk legyen. Vannak, akik ezt a mindennapokban teszik munka és család mellett. Laukó Ivettnek a népviseletek lettek a szerelmei és kezei közül fantasztikus alkotások kerülnek ki, amelyek amellett, hogy gyönyörűek, a múltunkat, a kultúránkat őrzik.

2024. február 15. | Kultúra Bővebben

×