× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Hajrá Algyő!

|
2023. december 20. | Sport

Már jó pár évtizede annak, amikor utoljára találkoztak azok a játékosok, akik a hetvenes évek elején az Algyői Sportkör kézilabda szakosztályának csapatában játszottak.

A kézilabda sok évvel ezelőtt is meghatározó és nagyon kedvelt sportága volt a településnek. Ez szerencsére ma sincs másként, mert aki egyszer már tagja volt egy csapatnak és részese volt egy közösségnek, ezt soha nem felejti el. Ők tudják, mit jelent az odaadás, a küzdés, a kitartás, a győzelem, az önfeledt öröm vagy akár a veszteség elfogadása. Mert a sportot és a csapatot elfelejteni nem lehet.

Summázhatnánk így is a mostani összejövetelünk lényegét, de ennél azért többről volt szó.

Mondhatnám azt is, hogy egy kicsit megöregedtünk, de mindenki hozta a formáját. Az emlékezés mindig megszépíti a múltat. Így volt ez a novemberi együttlétünk alkalmával is: felidéztük azokat a számunkra fontos mérkőzéseket, amelyeken fényes győzelmeket arattunk, vagy kicsin múlott csak. Jókat nevettünk a templom melletti pálya építésének nehézségein, a szegedi ház bontásán és annak eladásán, ami segített, hogy a mai bitumenes pálya megépülhessen. Bár ez nagyrészt Lantos Tibornak és Mucza Béla egykori plébánosnak volt köszönhető. A találkozón nem kerülhettük meg a szomorú eseményeket sem, megemlékeztünk azokról a csapattársakról, akik már nem lehetnek közöttünk. Sajnos elég sokan vannak. Ezért döntött úgy a lánycsapat, hogy a következő találkozót már a fiúcsapattal közösen szervezzük meg. Ennek időpontja 2024. március 15-e. Találkozzunk az országzászlónál! Mert volt két csapat…

 

További hírek

A pályázat célja, hogy támogatást biztosítson a Fehér Ignác Tanulmányi Ösztöndíj segítségével a kiemelkedő tanulmányi eredménnyel rendelkező, tehetséges algyői tanulóknak.

2024. június 13. | Oktatás Bővebben

Választás napközbeni részvételi adatai

2024. június 09. | Önkormányzat Bővebben

Esztergomban rendezték meg az elmúlt hétvégén az idei Kick-Box Utánpótás Magyar Bajnokságot. Ezen az eseményen dőlt el, hogy kik kerülnek be a magyar válogatott keretébe és képviselhetik Magyarországot az augusztus végén, Budapesten rendezendő utánpótlás világbajnokságon.

2024. június 06. | Sport Bővebben

A Nemzeti Művelődési Intézet által támogatott A Szakkör programon 2023-ban számos mesterség bemutatásával indult ingyenes foglalkozássorozat. Ezek közül a Gyevikult Nkft. nemezelést harmadik, vesszőfonás szakkört második alkalommal hirdetett meg az Algyői Tájházban. Az itt készült alkotásokból nyílt kiállítás.

2024. június 05. | Kultúra Bővebben

Hagyományőrzés új köntösben. Papp Csilla Alkotó-díjas kézművesünk a sujtás ékszerkészítés mestere. Olyan formákat álmod meg és hoz létre, amelyek nemcsak az ékszert teszik egyedivé, hanem annak a viselőjét is.

2024. június 04. | Kultúra Bővebben

×