× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Hajrá Algyő!

|
2023. december 20. | Sport

Már jó pár évtizede annak, amikor utoljára találkoztak azok a játékosok, akik a hetvenes évek elején az Algyői Sportkör kézilabda szakosztályának csapatában játszottak.

A kézilabda sok évvel ezelőtt is meghatározó és nagyon kedvelt sportága volt a településnek. Ez szerencsére ma sincs másként, mert aki egyszer már tagja volt egy csapatnak és részese volt egy közösségnek, ezt soha nem felejti el. Ők tudják, mit jelent az odaadás, a küzdés, a kitartás, a győzelem, az önfeledt öröm vagy akár a veszteség elfogadása. Mert a sportot és a csapatot elfelejteni nem lehet.

Summázhatnánk így is a mostani összejövetelünk lényegét, de ennél azért többről volt szó.

Mondhatnám azt is, hogy egy kicsit megöregedtünk, de mindenki hozta a formáját. Az emlékezés mindig megszépíti a múltat. Így volt ez a novemberi együttlétünk alkalmával is: felidéztük azokat a számunkra fontos mérkőzéseket, amelyeken fényes győzelmeket arattunk, vagy kicsin múlott csak. Jókat nevettünk a templom melletti pálya építésének nehézségein, a szegedi ház bontásán és annak eladásán, ami segített, hogy a mai bitumenes pálya megépülhessen. Bár ez nagyrészt Lantos Tibornak és Mucza Béla egykori plébánosnak volt köszönhető. A találkozón nem kerülhettük meg a szomorú eseményeket sem, megemlékeztünk azokról a csapattársakról, akik már nem lehetnek közöttünk. Sajnos elég sokan vannak. Ezért döntött úgy a lánycsapat, hogy a következő találkozót már a fiúcsapattal közösen szervezzük meg. Ennek időpontja 2024. március 15-e. Találkozzunk az országzászlónál! Mert volt két csapat…

 

További hírek

A Süli András Művészeti és Irodalmi Alkotói Kör pályázatot hirdet, Algyő Nagyközség Önkormányzata, valamint a Gyevikult Nkft. támogatásával: JELEK 2024 Irodalmi Pályázat címmel.

2024. február 22. | Kultúra Bővebben

Az elmúlt hétvégén rendezte meg a Barátság Sportegyesület az idei Barátság Kupa Országos Nyílt ITF Taekwon-do versenyt Battonyán. A viadalra 31 klub több mint 230 versenyzője adta le a nevezését, köztük az Algyői Sportkör ITF Taekwon-do Szakosztályának sportolói is.

2024. február 21. | Sport Bővebben

A Gyevi Art Kulturális Egyesület Tollforgatók Köre és az Algyői Könyvtár tavaly októberben meghirdetett közös pályázata sikeresen lezárult, 173 művet küldtek az alkotók. Az Amikor a toll kibicsaklik című irodalmi és grafikai pályázatot Ménesi Lajosné értékelte.

2024. február 20. | Kultúra Bővebben

Magyar Kultúra Napja és a Faluház 30. születésnapja alkalmából kiállítás

2024. február 16. | Kultúra Bővebben

Ahogy a mondás is tartja, ápolnunk kell az örökségünket, hogy jövőnk legyen. Vannak, akik ezt a mindennapokban teszik munka és család mellett. Laukó Ivettnek a népviseletek lettek a szerelmei és kezei közül fantasztikus alkotások kerülnek ki, amelyek amellett, hogy gyönyörűek, a múltunkat, a kultúránkat őrzik.

2024. február 15. | Kultúra Bővebben

×