× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Gyilkos vezetékek áldozata lett az Algyői gólyapár egyike

|
2020. május 26. | Napjaink

Hatalmas összefogás indult a tojások, avagy a kikelt fiókák mentéséért, mind az önkormányzat részéről , mind a katasztrófavédelem részéről!

A mai napon érkezett a bejelentés, a  Kastélykert utca 63. szám közelében élő személy hatalmas nagy csattanásra lett figyelmes. Ezt követően észlelte a földön heverő fehér gólyát, akinek sajnos a sérülése olyan súlyos volt, segíteni már nem lehet rajta, azonnal életét vesztette. Az egyeztetések után a mai napon a mentést megkezdtük, kollégámmal Fülöp Miklóssal, aki vállalta, hogy a fészekhez felmegy, és kiemeli a tojásokat, vagy a fiókákat.

A mentés során a fészekben egy tojást találtunk, az elmondások alapján, egy hete felváltva ültek a gólyák a fészekben. Valószínűsíthetően egy fiatal pár költése történt, ami sajnos tragédiával végződött.

A tojást megfelelően beszállítottuk, lámpázása megtörtént, és igen a tojásban kicsiny kis élet lakozik.

Ezúton szeretnénk köszönetet mondani Ludányi Attilának, valamint a Szegedi tűzoltó rajnak, akik a helyszínre vonultak és segítették munkánkat.

Vezetőként szeretnék köszönetet mondani Szentes város és környéke lakosainak, akik a kérésünket követően, nem sokkal később keltetőgépet ajánlottak fel.

Madárkórház Alapítvány Szentesi Madármentő Állomása

 

További hírek

Nagyjából egy kilométer hosszon újul meg első ütemben a Kastélykert utca: kiszélesítik az utat és kerékpáros nyomot is kialakítanak – erről is döntöttek a képviselők az áprilisi testületi ülésen. Az is eldőlt, hogy 17 nyári tábort támogatnak, és az idősek támogatását kiterjesztették.

2024. május 28. | Önkormányzat Bővebben

Kerek évfordulót ünnepelhettünk idén, hiszen 30 éves az Algyői Faluház. A falunapi rendezvények is ez a kerek szám köré szerveződtek. Három napig kicsik és nagyok is találhattak érdekes és izgalmas programot maguknak.

2024. május 27. | Önkormányzat Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata 2024. május 28-án megkezdi a Géza utca páratlan oldalán a járda felújítását. Az építkezés alatt a páros oldalon lakók is számíthatnak forgalmi akadályokra! Időpont: 2024. május 27. (hétfő) 18:00, helyszín: Géza u. és a Bányász u. sarka.

2024. május 25. | Önkormányzat Bővebben

2024. május 24-én Magyarkanizsán aláírtuk az „Atlétika mindenkinek” című közös projektünk partnerségi szerződését. Az IPA-Interreg program keretében 152.234.269-Ft vissza nem térítendő 95%-os támogatást nyert önkormányzatunk.

2024. május 25. | Sport Bővebben

×