× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Gazdaságosabban üzemeltethető a jégpálya

|
2024. február 03. | Sport

Összesen 234 millió forintot költöttek az algyői jégpályára idén, túlnyomórészt TAO-forrásokból. Két fejlesztést adtak át decemberben, mindkettő a gazdaságosabb üzemeltetést szolgálja.

Még 2020. október végén adták át a jégpályát Algyőn, amelyet az önkormányzat a Tisza Volán SC jégkorong szakosztályával közösen építtetett 100 százalékos, 272 milliós támogatásból. Egy évvel később elkészültek az öltözők is, arra 209 millió forintos TAO-támogatást fordítottak. A jégpálya hamar népszerű lett, tavaly például, amikor a szegedi műjégpálya ki sem nyitott, Algyőn lehetett korcsolyázni, és jégdiszkóba is várták a lakosokat.

Tavaly decemberben a jégpálya fejlesztésének 3-ik és 4-ik ütemét adták át. Előbbi 210 millióból készült el, és a pálya alatt hűtőbeton kialakítását tartalmazza, továbbá parkolót is építettek, elkészült a bekötőút, a térvilágítás és a kerítés is. Utóbbi pedig 24 millió forintos fejlesztés volt, a pénzből az öltözők tetejére napelemeket telepítettek. A projektek 70 százalékban TAO-forrásból valósultak meg, a többit az önkormányzat fedezte.

Az ünnepélyes szalagátvágáson Molnár Áron polgármester felelevenítette, hogy a Tisza Volán SC kereste fel az önkormányzatot a pálya ötletével, hogy ezzel egy új sportágat honosítsanak meg a nagyközségben, másrészt pedig az algyőieknek egy olyan újfajta szabadidő eltöltésére alkalmas lehetőséget biztosítsanak, ami korábban nem volt elérhető a településen. Megjegyezte, Szegedet kivéve ilyen minőségű jégpálya nincs a közelben, ezért is van létjogosultsága.

Az átadón elmondta azt is, hogy a hűtőbeton az üzemeltetést segíti, hiszen így immár elég vékonyabb jégfelületet előállítani, tehát olcsóbb a létesítmény fenntartása, és a napelemek is költséghatékonyabb működtetéshez járulnak hozzá.

„Azt a célt tűztük ki, hogy az itt élő családok, idősebbek és fiatalok egyaránt megtaláljanak minél több olyan szolgáltatást, amely a minőségi szabadidő eltöltését segíti, másrészt pedig az egészséges életmód megtámogatását is fontosnak tartjuk. Hiszünk abban, hogy nem az orvosnál kezdődik az egészséges életmód, ezért is tartjuk fontosnak a sportfejlesztéseket” – jelentette ki Molnár Áron.

Pápai Miklós, a Tisza Volán SC szakosztályvezetője bejelentette, hogy megalakult az Algyői Olajos Jégkorongcsapat, januárban már mérkőzést is játszanak a gyerekek, tehát egyre népszerűbbek a jeges sportok a nagyközségben.

forrás: Algyői Hírmondó

 

További hírek

A pályázat célja, hogy támogatást biztosítson a Fehér Ignác Tanulmányi Ösztöndíj segítségével a kiemelkedő tanulmányi eredménnyel rendelkező, tehetséges algyői tanulóknak.

2024. június 13. | Oktatás Bővebben

Választás napközbeni részvételi adatai

2024. június 09. | Önkormányzat Bővebben

Esztergomban rendezték meg az elmúlt hétvégén az idei Kick-Box Utánpótás Magyar Bajnokságot. Ezen az eseményen dőlt el, hogy kik kerülnek be a magyar válogatott keretébe és képviselhetik Magyarországot az augusztus végén, Budapesten rendezendő utánpótlás világbajnokságon.

2024. június 06. | Sport Bővebben

A Nemzeti Művelődési Intézet által támogatott A Szakkör programon 2023-ban számos mesterség bemutatásával indult ingyenes foglalkozássorozat. Ezek közül a Gyevikult Nkft. nemezelést harmadik, vesszőfonás szakkört második alkalommal hirdetett meg az Algyői Tájházban. Az itt készült alkotásokból nyílt kiállítás.

2024. június 05. | Kultúra Bővebben

Hagyományőrzés új köntösben. Papp Csilla Alkotó-díjas kézművesünk a sujtás ékszerkészítés mestere. Olyan formákat álmod meg és hoz létre, amelyek nemcsak az ékszert teszik egyedivé, hanem annak a viselőjét is.

2024. június 04. | Kultúra Bővebben

×