× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Fehér Ignác Tanulmányi Ösztöndíj pályázat

|
2024. február 01. | Oktatás

Algyő Nagyközség Önkormányzata Ösztöndíj Pályázatot hirdet azon hallgatóknak, akik a pályázati felhívás közzétételének időpontját megelőző legalább két évben algyői bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkeznek és a diploma megszerzése érdekében felsőfokú oktatási intézményben, nappali vagy levelező tagozaton, önköltséges vagy államilag finanszírozott képzésben tanulmányokat folytatnak, és az elbírálást megelőző félévben az igazolt tanulmányi átlaguk elérte a 4,2-es átlagot, és a pályázat beadásakor 27 évesnél fiatalabbak.

A pályázat célja, hogy támogatást biztosítson a Fehér Ignác Tanulmányi Ösztöndíj segítségével a kiemelkedő tanulmányi eredménnyel rendelkező, tehetséges algyői tanulóknak.

A hagyományos tanulmányi átlag megállapítása az oktatási intézmény által igazolt hagyományos tanulmányi átlag eredménye és a teljesített kreditek összege alapján történik.

Első évfolyamos hallgatók esetén ösztöndíj az első tanév első félévének lezárása után állapítható meg.

Az ösztöndíj iránti pályázathoz mellékelni kell:

  1. a hallgatói jogviszony igazolást;
  2. az oktatási intézménnyel hitelesített, hagyományos tanulmányi átlag eredményét és a teljesített kreditek összegét tartalmazó igazolást;
  3. pályázati adatlapot.

A beérkezett pályázatokat a beérkezés sorrendjében kerülnek elbírálásra.

Az ösztöndíj odaítélése egy tanulmányi félévre történik. Az ösztöndíj a pályázó kérelme alapján a pályázatban megjelölt, a pályázó nevére szóló bankszámlára történő utalással, kivételes esetben postai úton folyósítható.

A szeptember 1. – január 31. napja közötti 5 hónapra megállapított ösztöndíj, illetve a február 1. – június 30. napja közötti 5 hónapra megállapított ösztöndíj egyösszegben kerül kifizetésre.

A pályázat benyújtási határideje: 2024. március 1 (péntek) 12 óra.

A pályázat benyújtása történhet személyesen az Igazgatási és Szociális csoportnál ügyfélszolgálati időben, hétfőn 8.00-15.00 óráig, szerdán 08.00-17.00 óráig és pénteken 8.00-12.00 óráig, postai úton: Algyő Nagyközség Önkormányzata 6750 Algyő, Kastélykert u. 40., vagy ügyfélkapun keresztül (Algyői Polgármesteri Hivatal KRID: 406123125)

A pályázattal kapcsolatos bővebb információ kérhető: Volford Beáta szociális ügyintéző, tel.: +36 62 517517 / 927-es mellék
Rendelet elérhetősége: https://or.njt.hu/eli/v01/726973/r/2023/19

 

További hírek

A MÁV vizsgálja a vasútvillamos menetrendjének lehetséges sűrítését, ugyanis a már több mint két éve Szeged és Hódmezővásárhely belvárosai között ingázó járaton egyre többen vannak, reggelente alig lehet felférni a szerelvényekre – értesült a Szegeder.

2024. február 29. | Napjaink Bővebben

A temető bejárati részén és a ravatalozó környékén 2024. március 1-én pénteken megkezdődnek a térkő felújítási munkálatok. A Gyeviép Nkft. által végzett beruházás várhatóan több hetet vesz igénybe.

2024. február 29. | Önkormányzat Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata és az Algyői Könyvtár újabb sikeres pályázatot tudhat magáénak.

2024. február 28. | Önkormányzat Bővebben

Önkormányzatunk részt vett Makón a víziturizmus fejlesztésével foglalkozó konferencián. A Marost érintő határon átnyúló tervek mellett információt kaptunk a magyarországi víziturizmus fejlesztési irányairól, valamint az alsó-Tisza és a Maros aktív víziturisztikai fejlesztési terveiről.

2024. február 28. | Önkormányzat Bővebben

A Süli András Művészeti és Irodalmi Alkotói Kör pályázatot hirdet, Algyő Nagyközség Önkormányzata, valamint a Gyevikult Nkft. támogatásával: JELEK 2024 Irodalmi Pályázat címmel.

2024. február 22. | Kultúra Bővebben

×