× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Fecskéket hívnak a szúnyogok ellen

|
2020. május 20. | Napjaink

Tavaly nagy szúnyoginvázió volt Algyőn, ezért gondolkoztak el az önkormányzatnál azon, hogy valamilyen biológiai védekezéshez kell folyamodniuk.

Ehhez szeretnék segítségül hívni a fecskéket, amelyekről köztudott, hogy invázió idején szúnyogokkal táplálkoznak. Éppen ezért 40 fecskefészket helyeztek ki a település több pontján Verseczki Nikoletta természetvédelmi szakember segítségével.

Berényi András, az önkormányzat Fejlesztési és Üzemeltetési csoportjának vezetője elmondta, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesülettől szerettek volna kész fészkeket vásárolni, azonban készlethiány miatt erre nem volt lehetőség. – Így az algyői kézműveseket hívtuk segítségül, akik az Alkotóházban készítették el a fészkeket az egyesülettől kapott minta alapján. A Gyevikult Nkft. a helyszín mellett az agyagot és az égetőkemencét is biztosította a munkához, míg az elkészült fészkeket a Gyeviép Nkft. helyezte fel – részletezte.

Olyan épületekre helyezték fel a fészkeket, ahol már korábban is volt a villás farkúak által készült lakhely. Így a polgármesteri hivatalra, a sportközpontra, a volt zöld iskola melléképületére és a Búvár utcai bérlakásra is került a fecskelakból, amelyekhez pelenka is tartozik, így nem a földre potyog majd a madarak ürüléke.

forrás: www.delmagyar.hu (K.A.R.)

 

További hírek

Nagyjából egy kilométer hosszon újul meg első ütemben a Kastélykert utca: kiszélesítik az utat és kerékpáros nyomot is kialakítanak – erről is döntöttek a képviselők az áprilisi testületi ülésen. Az is eldőlt, hogy 17 nyári tábort támogatnak, és az idősek támogatását kiterjesztették.

2024. május 28. | Önkormányzat Bővebben

Kerek évfordulót ünnepelhettünk idén, hiszen 30 éves az Algyői Faluház. A falunapi rendezvények is ez a kerek szám köré szerveződtek. Három napig kicsik és nagyok is találhattak érdekes és izgalmas programot maguknak.

2024. május 27. | Önkormányzat Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata 2024. május 28-án megkezdi a Géza utca páratlan oldalán a járda felújítását. Az építkezés alatt a páros oldalon lakók is számíthatnak forgalmi akadályokra! Időpont: 2024. május 27. (hétfő) 18:00, helyszín: Géza u. és a Bányász u. sarka.

2024. május 25. | Önkormányzat Bővebben

2024. május 24-én Magyarkanizsán aláírtuk az „Atlétika mindenkinek” című közös projektünk partnerségi szerződését. Az IPA-Interreg program keretében 152.234.269-Ft vissza nem térítendő 95%-os támogatást nyert önkormányzatunk.

2024. május 25. | Sport Bővebben

×