× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Ezren töltötték ki a kérdőívet, stratégia készül a kapott adatokból

|
2024. január 31. | Önkormányzat

Molnár Áron polgármestert is meglepte, milyen sokan kitöltötték a mobilitási kérdőívet, amellyel az algyőiek közlekedési szokásait mérték fel. Értékes nyereményeket is kisorsoltak, a fődíj egy elektromos roller volt.

Nagyjából ezer kitöltője volt a MOL, az SZKT és az algyői önkormányzat nyereményjátékkal egybekötött felmérésének. Ahogy lapunkban is beszámoltunk róla, a közlekedési szokásokkal kapcsolatban indítottak felmérést, a kapott adatok a nagyközség közép- és hosszú távú közlekedési stratégiájához nyújtanak alapot. A kérdőív – amelyet Algyő honlapján elektronikus lehetett kitölteni – egyrészt a lakosság belterületi közlekedési szokásaival kapcsolatban tartalmazott kérdéseket, továbbá a munkahelyi mobilitásról, kiváltképp a MOL ipartelep és a Jura Ipari Park vonatkozásában. A kérdőívek fontos információkat tartalmaztak az algyői kerékpáros stratégiáról, és az ehhez kapcsolódó útfejlesztésekről is. A felmérés eredményeiről először egy összefoglaló tanulmány készül, majd annak alapján szakértők bevonásával hozzák létre Algyő mobilitási tervét. A munka már zajlik, az adatok kiértékelésében a Szegedi Közlekedési Kft. segíti az algyői önkormányzatot. Ha ez lezárul, akkor összeül a projekt három szereplője, azaz a MOL, az SZKT és az önkormányzat, és ezután készülhet el a mobilitási terv.

Molnár Áron polgármester elmondta, bár értékes nyereményeket sorsoltak ki, ami csábító lehetett, de nem hitte, hogy ilyen sokan kitöltik a kérdőívet. Gép sorsolta ki a nyerteseket, a szerencsések 10 alkalmas fürdőbelépővel, kerékpárral, fődíjként pedig egy elektromos rollerrel gazdagodtak. A szerencsés nyertesek között van Benkő Lászlóné, Izbéki Bátor, Koza Miklós, Máténé Süli-Zakar Nóra, Pataki Péterné, Somogyvári Péter, Tápai Roland és Török András.

A demokráciának fontos eleme, hogy stratégiai kérdésekben kikérjük a lakosság véleményét. Ennél demokratikusabbat nem tudok elképzelni – közölte a polgármester, aki a pozitív tapasztalatok fényében elképzelhetőnek tartja, hogy más témakörökben is hasonló módon kérdezik majd meg a helybéliek véleményét.

A polgármester kitért arra is, hogy kerékpáros stratégiája már van a nagyközségnek, céljuk továbbá, hogy a tram-train megközelítése még jobb legyen. Megjegyezte, a vasútvillamos beváltotta, sőt túlszárnyalta a hozzá fűzött reményeket, nagyon népszerű az algyőiek körében, így az önkormányzatnak azt is meg kell vizsgálnia, milyen fejlesztésekre van szükség ahhoz, hogy a lakosok minél könnyebben ki tudjanak jutni a megállóhoz. Ezen felül az is fontos kérdés, hogy miként tudják modernizálni különféle jármódokkal a munkába járást Szeged és Algyő, vagy éppen Algyő és a Hódmezővásárhely vonatkozásában.

forrás: Algyői Hírmondó

 

További hírek

A MÁV vizsgálja a vasútvillamos menetrendjének lehetséges sűrítését, ugyanis a már több mint két éve Szeged és Hódmezővásárhely belvárosai között ingázó járaton egyre többen vannak, reggelente alig lehet felférni a szerelvényekre – értesült a Szegeder.

2024. február 29. | Napjaink Bővebben

A temető bejárati részén és a ravatalozó környékén 2024. március 1-én pénteken megkezdődnek a térkő felújítási munkálatok. A Gyeviép Nkft. által végzett beruházás várhatóan több hetet vesz igénybe.

2024. február 29. | Önkormányzat Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata és az Algyői Könyvtár újabb sikeres pályázatot tudhat magáénak.

2024. február 28. | Önkormányzat Bővebben

Önkormányzatunk részt vett Makón a víziturizmus fejlesztésével foglalkozó konferencián. A Marost érintő határon átnyúló tervek mellett információt kaptunk a magyarországi víziturizmus fejlesztési irányairól, valamint az alsó-Tisza és a Maros aktív víziturisztikai fejlesztési terveiről.

2024. február 28. | Önkormányzat Bővebben

A Süli András Művészeti és Irodalmi Alkotói Kör pályázatot hirdet, Algyő Nagyközség Önkormányzata, valamint a Gyevikult Nkft. támogatásával: JELEK 2024 Irodalmi Pályázat címmel.

2024. február 22. | Kultúra Bővebben

×