× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Ezren töltötték ki a kérdőívet, stratégia készül a kapott adatokból

|
2024. január 31. | Önkormányzat

Molnár Áron polgármestert is meglepte, milyen sokan kitöltötték a mobilitási kérdőívet, amellyel az algyőiek közlekedési szokásait mérték fel. Értékes nyereményeket is kisorsoltak, a fődíj egy elektromos roller volt.

Nagyjából ezer kitöltője volt a MOL, az SZKT és az algyői önkormányzat nyereményjátékkal egybekötött felmérésének. Ahogy lapunkban is beszámoltunk róla, a közlekedési szokásokkal kapcsolatban indítottak felmérést, a kapott adatok a nagyközség közép- és hosszú távú közlekedési stratégiájához nyújtanak alapot. A kérdőív – amelyet Algyő honlapján elektronikus lehetett kitölteni – egyrészt a lakosság belterületi közlekedési szokásaival kapcsolatban tartalmazott kérdéseket, továbbá a munkahelyi mobilitásról, kiváltképp a MOL ipartelep és a Jura Ipari Park vonatkozásában. A kérdőívek fontos információkat tartalmaztak az algyői kerékpáros stratégiáról, és az ehhez kapcsolódó útfejlesztésekről is. A felmérés eredményeiről először egy összefoglaló tanulmány készül, majd annak alapján szakértők bevonásával hozzák létre Algyő mobilitási tervét. A munka már zajlik, az adatok kiértékelésében a Szegedi Közlekedési Kft. segíti az algyői önkormányzatot. Ha ez lezárul, akkor összeül a projekt három szereplője, azaz a MOL, az SZKT és az önkormányzat, és ezután készülhet el a mobilitási terv.

Molnár Áron polgármester elmondta, bár értékes nyereményeket sorsoltak ki, ami csábító lehetett, de nem hitte, hogy ilyen sokan kitöltik a kérdőívet. Gép sorsolta ki a nyerteseket, a szerencsések 10 alkalmas fürdőbelépővel, kerékpárral, fődíjként pedig egy elektromos rollerrel gazdagodtak. A szerencsés nyertesek között van Benkő Lászlóné, Izbéki Bátor, Koza Miklós, Máténé Süli-Zakar Nóra, Pataki Péterné, Somogyvári Péter, Tápai Roland és Török András.

A demokráciának fontos eleme, hogy stratégiai kérdésekben kikérjük a lakosság véleményét. Ennél demokratikusabbat nem tudok elképzelni – közölte a polgármester, aki a pozitív tapasztalatok fényében elképzelhetőnek tartja, hogy más témakörökben is hasonló módon kérdezik majd meg a helybéliek véleményét.

A polgármester kitért arra is, hogy kerékpáros stratégiája már van a nagyközségnek, céljuk továbbá, hogy a tram-train megközelítése még jobb legyen. Megjegyezte, a vasútvillamos beváltotta, sőt túlszárnyalta a hozzá fűzött reményeket, nagyon népszerű az algyőiek körében, így az önkormányzatnak azt is meg kell vizsgálnia, milyen fejlesztésekre van szükség ahhoz, hogy a lakosok minél könnyebben ki tudjanak jutni a megállóhoz. Ezen felül az is fontos kérdés, hogy miként tudják modernizálni különféle jármódokkal a munkába járást Szeged és Algyő, vagy éppen Algyő és a Hódmezővásárhely vonatkozásában.

forrás: Algyői Hírmondó

 

További hírek

A pályázat célja, hogy támogatást biztosítson a Fehér Ignác Tanulmányi Ösztöndíj segítségével a kiemelkedő tanulmányi eredménnyel rendelkező, tehetséges algyői tanulóknak.

2024. június 13. | Oktatás Bővebben

Választás napközbeni részvételi adatai

2024. június 09. | Önkormányzat Bővebben

Esztergomban rendezték meg az elmúlt hétvégén az idei Kick-Box Utánpótás Magyar Bajnokságot. Ezen az eseményen dőlt el, hogy kik kerülnek be a magyar válogatott keretébe és képviselhetik Magyarországot az augusztus végén, Budapesten rendezendő utánpótlás világbajnokságon.

2024. június 06. | Sport Bővebben

A Nemzeti Művelődési Intézet által támogatott A Szakkör programon 2023-ban számos mesterség bemutatásával indult ingyenes foglalkozássorozat. Ezek közül a Gyevikult Nkft. nemezelést harmadik, vesszőfonás szakkört második alkalommal hirdetett meg az Algyői Tájházban. Az itt készült alkotásokból nyílt kiállítás.

2024. június 05. | Kultúra Bővebben

Hagyományőrzés új köntösben. Papp Csilla Alkotó-díjas kézművesünk a sujtás ékszerkészítés mestere. Olyan formákat álmod meg és hoz létre, amelyek nemcsak az ékszert teszik egyedivé, hanem annak a viselőjét is.

2024. június 04. | Kultúra Bővebben

×