× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Ételt 1 mosolyért – Nagy Martin emlékének ajánlották fel a napot

|
2022. november 23. | Napjaink

Nagy Martin mindig önzetlenül segített az embereknek, azt vallotta, hogy jót tenni jó! Emléke előtt tisztelegve októberben ételt osztottak algyői rászorulóknak. Martin édesapjának a célja minél több ember szemét felnyitni, hogy figyeljenek oda a körülöttük lévőkre, ez az akció is ezt szolgálta.

Már nyáron körvonalazódott Nagy Zoltánban a gondolat, hogy a kerékpártúra helyett vagy mellett másképp is megemlékezzenek 2019-ben elvesztett fiukról, Nagy Martinról. Az ötletet beszélgetések és összefogás követte, majd októberben száz adag babgulyást főztek, és azzal vendégelték meg a rászorulókat.

„Az előző két jótékonysági kerékpártúrát augusztus utolsó két hétvégéjén rendeztük meg, ám a pandémia hozadéka, hogy besűrűsödtek a programok, számtalan rendezvény várta Algyőn és Szegeden is az embereket ebben az időszakban idén, ezért segítettünk most másképp” – magyarázta az édesapa. Beszélt egy algyői szakáccsal, Matovics Sándorral, aki elvállalta, hogy a mentorálja a főzést, majd helyi üzletek, vállalkozók és magánszemélyek csatlakoztak felajánlásaikkal, így sikeres volt az „Ételt 1 mosolyért” akció.

„Martin fiunk alaptulajdonsága volt, hogy önzetlenül segített embereknek, de mindez azután derült ki számunkra, hogy elveszítettük őt. Egy szülő mindig másképp látja a gyerekét, így a barátaival beszélgettem, kíváncsi voltam, miként látták őt. Olyan történeteket hallottunk, amelyek nagyon megleptek bennünket, és még büszkébbé is tettek. Sok esetben tanulhatok a fiamtól! Ezért is jött ez az ötlet, mert úgy érzem, fel kell nyitni az emberek szemét, hogy figyeljenek oda egymásra, és segítsenek, ha tehetik” – fogalmazott Nagy Zoltán.

Hozzátette, sok segítséget kaptak a mostani akció során az AESZI-től, hiszen helyet biztosítottak nekik a főzéshez és ételporciózáshoz, valamint az ételjegyeket is kiosztották. Kimondottan a gyerekeknek is tudtak kedvezni, hiszen támogató partnerek édességeket is felajánlottak, amelyeket a rászoruló gyerekeknek oda tudtak adni. Ráadásul annyira jól és bőségesen sikerült a babgulyás, hogy jutott még az Algyőieken kívül a Családok Átmeneti Otthonának és a Hajléktalan Szállónak is. Az Ételt 1 mosolyért akciót támogatta a Harap-6 Falatozó, a Családi Zöldséges, a Priváthús Mórahalom Kft., a Napsugár ABC, a Kamilla Viola ABC, a szegedi Papír-írószer-nyomtatványbolt, míg a magánadományozók között volt Szencziné Katalin, Nagy Szabolcs és Nagyné Takács Éva, Szöllősi József és Kukoláné Mészáros Irén.

Nagy Zoltán kiemelte, buzdítani szeretnék az embereket arra, hogy figyeljenek oda a környezetükben élőkre, lássák meg a napi küzdelmeiket és segítsenek azoknak, akik rászorulnak. Úgy értékelt, a főzéssel és ételosztással méltó módon megemlékezhettek Martinról is, hiszen ő mindig segített másoknak.

forrás: Algyői Hírmondó

 

További hírek

A Süli András Művészeti és Irodalmi Alkotói Kör pályázatot hirdet, Algyő Nagyközség Önkormányzata, valamint a Gyevikult Nkft. támogatásával: JELEK 2024 Irodalmi Pályázat címmel.

2024. február 22. | Kultúra Bővebben

Az elmúlt hétvégén rendezte meg a Barátság Sportegyesület az idei Barátság Kupa Országos Nyílt ITF Taekwon-do versenyt Battonyán. A viadalra 31 klub több mint 230 versenyzője adta le a nevezését, köztük az Algyői Sportkör ITF Taekwon-do Szakosztályának sportolói is.

2024. február 21. | Sport Bővebben

A Gyevi Art Kulturális Egyesület Tollforgatók Köre és az Algyői Könyvtár tavaly októberben meghirdetett közös pályázata sikeresen lezárult, 173 művet küldtek az alkotók. Az Amikor a toll kibicsaklik című irodalmi és grafikai pályázatot Ménesi Lajosné értékelte.

2024. február 20. | Kultúra Bővebben

Magyar Kultúra Napja és a Faluház 30. születésnapja alkalmából kiállítás

2024. február 16. | Kultúra Bővebben

Ahogy a mondás is tartja, ápolnunk kell az örökségünket, hogy jövőnk legyen. Vannak, akik ezt a mindennapokban teszik munka és család mellett. Laukó Ivettnek a népviseletek lettek a szerelmei és kezei közül fantasztikus alkotások kerülnek ki, amelyek amellett, hogy gyönyörűek, a múltunkat, a kultúránkat őrzik.

2024. február 15. | Kultúra Bővebben

×