× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Elárverezték Kopasz Bálint kajakját

|
2021. november 29. | Sport

Évek óta a Tisza-parton az egyik hajótárolóban „parkolt” az olimpiai bajnok Kopasz Bálint gyerekkori hajója, amelyet a három évvel ezelőtt megalakult Algyői Vízisport Egyesület árverésre bocsátott. Az egyesületet ugyanis a közelmúltban óriási balszerencse érte, hiszen az egyetlen mini kajaknégyes hajójuk darabokra tört, azonban ezt pótolni szeretnék a tavaszi vízre szállásig, ezért döntöttek úgy, hogy eladják Kopasz Bálint első minikajakját.

Kövér Imre, az egyesület elnöke elmondta, az aukció lezárult, 170 ezer forintért egy helyi vállalkozó vásárolta meg az olimpiai bajnok által dedikált kajakot. Beszélt arról is, hogy egyre több gyermek érdeklődik a sportág iránt, már 50-nél is több tagjuk van, ráadásul a 2021-es utánpótlás magyar bajnokságokon párosban és négyesben is szereztek ezüst-, valamint bronzérmeket. Ezért is van nagy szükség az új hajóra, amely egymillió forintba kerül majd, a hiányzó összeget többek közt rendezvények, adománygyűjtések segítségével pótolják majd – tette hozzá.

Csúri Szabolcs, az egyesület tagja közölte, a négyszemélyes MK4-es nagyon fontos az egyesület életben, mert az a csapatevezés tanításának és elsajátításának nélkülözhetetlen eszköze, továbbá sikerélményt nyújt azoknak a gyermekeknek is, akik egyedül bizonytalanabbak a vízen.

forrás: Algyői Hírmondó

 

További hírek

A Süli András Művészeti és Irodalmi Alkotói Kör pályázatot hirdet, Algyő Nagyközség Önkormányzata, valamint a Gyevikult Nkft. támogatásával: JELEK 2024 Irodalmi Pályázat címmel.

2024. február 22. | Kultúra Bővebben

Az elmúlt hétvégén rendezte meg a Barátság Sportegyesület az idei Barátság Kupa Országos Nyílt ITF Taekwon-do versenyt Battonyán. A viadalra 31 klub több mint 230 versenyzője adta le a nevezését, köztük az Algyői Sportkör ITF Taekwon-do Szakosztályának sportolói is.

2024. február 21. | Sport Bővebben

A Gyevi Art Kulturális Egyesület Tollforgatók Köre és az Algyői Könyvtár tavaly októberben meghirdetett közös pályázata sikeresen lezárult, 173 művet küldtek az alkotók. Az Amikor a toll kibicsaklik című irodalmi és grafikai pályázatot Ménesi Lajosné értékelte.

2024. február 20. | Kultúra Bővebben

Magyar Kultúra Napja és a Faluház 30. születésnapja alkalmából kiállítás

2024. február 16. | Kultúra Bővebben

Ahogy a mondás is tartja, ápolnunk kell az örökségünket, hogy jövőnk legyen. Vannak, akik ezt a mindennapokban teszik munka és család mellett. Laukó Ivettnek a népviseletek lettek a szerelmei és kezei közül fantasztikus alkotások kerülnek ki, amelyek amellett, hogy gyönyörűek, a múltunkat, a kultúránkat őrzik.

2024. február 15. | Kultúra Bővebben

×