× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Csanád lett a tojás neve, kis gólya kel majd ki belőle

|
2020. június 08. | Napjaink

Ha fiú lesz, ha lány, a megyenév változás tiszteletére Csanádnak hívják majd azt a kis gólyát, amelyik hamarosan kikel a tojásból a Madárkórház Alapítvány Szentesi Madármentő Állomása keltetőjében. A tojás keltetőbe került. A madármentők nagyon várják a kis jövevény kikelését.

– Néhány nappal ezelőtt Algyőn áramütés ért egy gólyát. Erről a helyiek értesítettek bennünket. Siettünk a helyszínre, hogy mentsük, ami menthető – me­sélte Nagy Tímea, a madármentő állomás vezetője.

– Volt a gólyának egy rossz döntése. A helyiek elmondása szerint mindig a másik irányból közelítette meg a kéményt, most viszont nem. Ez az életébe került. Sajnos elpusztult. A tojást azonban kimentettük a fészekből. Most az állomásunkon van egy keltetőben.

Nagy Tímeától megtudtuk, az állomás saját keltetője tönkrement. Ezért, amikor kiderült, hogy az elpusztult gólya után maradt a fészekben egy tojás, kiírták a közösségi oldalra, hogy szükségük lenne ilyen berendezésre. Egy óra alatt 5 keltető is érkezett, volt, amelyik mellé még takarmányadományt is mellékelt a felajánló az állomás többi védencének. Mire visszaértek a mentésből, már bekapcsolva várta a gólyatojást a keltető.

– Nevet is adtunk a kis to­­jásnak, ami egyébként alig nagyobb egy lúdtojásnál. Te­kintettel arra, hogy megyénk neve június 4-én megváltozik, a kikelendő kis gólya, függetlenül attól, hogy fiú lesz-e vagy lány, a Csanád nevet kapta. Örömmel mondhatom el, jól ér­­zi magát a kis élet a keltetőben. Ápolgatjuk a lelkét. Állomásunkon vannak nagy gólyák is. Tőlük ellesheti majd, hogy hogyan kell gólyaként viselkedni – mondta Nagy Tímea.

forrás: www.delmagyar.hu (Kovács Erika)

 

További hírek

Nagyjából egy kilométer hosszon újul meg első ütemben a Kastélykert utca: kiszélesítik az utat és kerékpáros nyomot is kialakítanak – erről is döntöttek a képviselők az áprilisi testületi ülésen. Az is eldőlt, hogy 17 nyári tábort támogatnak, és az idősek támogatását kiterjesztették.

2024. május 28. | Önkormányzat Bővebben

Kerek évfordulót ünnepelhettünk idén, hiszen 30 éves az Algyői Faluház. A falunapi rendezvények is ez a kerek szám köré szerveződtek. Három napig kicsik és nagyok is találhattak érdekes és izgalmas programot maguknak.

2024. május 27. | Önkormányzat Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata 2024. május 28-án megkezdi a Géza utca páratlan oldalán a járda felújítását. Az építkezés alatt a páros oldalon lakók is számíthatnak forgalmi akadályokra! Időpont: 2024. május 27. (hétfő) 18:00, helyszín: Géza u. és a Bányász u. sarka.

2024. május 25. | Önkormányzat Bővebben

2024. május 24-én Magyarkanizsán aláírtuk az „Atlétika mindenkinek” című közös projektünk partnerségi szerződését. Az IPA-Interreg program keretében 152.234.269-Ft vissza nem térítendő 95%-os támogatást nyert önkormányzatunk.

2024. május 25. | Sport Bővebben

×