× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Csaknem kétszáz vándort látott vendégül Algyő

|
2021. szeptember 20. | Sport

Vajda Attila olimpiai bajnok kenus is a település vendége volt augusztus elején, Algyőn szálltak meg ugyanis már ötödik alkalommal a kajak-kenu szerelmesei. Az ALTE és a civil szervezetek gyümölccsel, süteménnyel és programmal készültek fogadásukra.

Már ötödik alkalommal szervezte meg a háromnapos kajak-kenu túráját az NKM Szeged Vízisport Egyesület, ezzel csatlakozva a Magyar Kajak-Kenu Szövetség VíziVándor programjához. Augusztus 10-én Csongrádról indultak, majd az éjszakát Mindszenten töltötték, ahonnan augusztus 11-én Algyőre eveztek el a Vajda Attila Regionális Akadémia sportolói. A településen idén is az Algyői Tisza Szabadidő, Sport, Környezetvédő és Rekreációs Egyesületet (ALTE) látta vendégül a gyerekeket és a felnőtteket.

Füzesy István, az ALTE elnöke elmondta, hogy minden évben az érkezés és a vacsora közötti időt igyekeznek kitölteni, így az algyői civil szervezetekkel közösen gyümölccsel, sós és édes süteménnyel vendégelték meg a kajakosokat és a kenusokat, akiknek szórakoztató programmal is készültek. Mindemellett pedig arról is gondoskodtak, hogy a hajókat biztonságban el tudják helyezni a vendégek, valamint a sátraikat is legyen hol felállítani.

A túrán egyébként csaknem kétszázan vettek részt idén, a célba, Szegedre pedig augusztus 12-én érkeztek meg. Sík Márton, az NKM Szeged Vízisport Egyesület szakmai vezetője arról számolt be, hogy az egyesületnél hagyománnyá vált a háromnapos evezés, viszont 2021-re úgy kinőtt magát a túra, hogy nemcsak a szegedi és az algyői sportolók vettek részt rajta, hanem a szövetség által létrehozott akadémia tagjai is. Így a békésiek, a kecskemétiek, a szarvasiak és a Körös Kajak Sportegyesület tagjai is a Csongrád-Csanád megyei sporttársakkal tartottak.

Különlegessége volt a túrának az is, hogy az akadémia névadója, Vajda Attila olimpiai bajnok kenus is csatlakozott kisfiával, Dáviddal, valamint versenyezőivel evezte végig a távot.

forrás: Algyői Hírmondó


Kapcsolódó galéria: Vizivándorok Algyőn (8 db kép)

Galéria további képei
 

További hírek

A Süli András Művészeti és Irodalmi Alkotói Kör pályázatot hirdet, Algyő Nagyközség Önkormányzata, valamint a Gyevikult Nkft. támogatásával: JELEK 2024 Irodalmi Pályázat címmel.

2024. február 22. | Kultúra Bővebben

Az elmúlt hétvégén rendezte meg a Barátság Sportegyesület az idei Barátság Kupa Országos Nyílt ITF Taekwon-do versenyt Battonyán. A viadalra 31 klub több mint 230 versenyzője adta le a nevezését, köztük az Algyői Sportkör ITF Taekwon-do Szakosztályának sportolói is.

2024. február 21. | Sport Bővebben

A Gyevi Art Kulturális Egyesület Tollforgatók Köre és az Algyői Könyvtár tavaly októberben meghirdetett közös pályázata sikeresen lezárult, 173 művet küldtek az alkotók. Az Amikor a toll kibicsaklik című irodalmi és grafikai pályázatot Ménesi Lajosné értékelte.

2024. február 20. | Kultúra Bővebben

Magyar Kultúra Napja és a Faluház 30. születésnapja alkalmából kiállítás

2024. február 16. | Kultúra Bővebben

Ahogy a mondás is tartja, ápolnunk kell az örökségünket, hogy jövőnk legyen. Vannak, akik ezt a mindennapokban teszik munka és család mellett. Laukó Ivettnek a népviseletek lettek a szerelmei és kezei közül fantasztikus alkotások kerülnek ki, amelyek amellett, hogy gyönyörűek, a múltunkat, a kultúránkat őrzik.

2024. február 15. | Kultúra Bővebben

×