× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Az év legrövidebb éjszakája Szent Iván éjjele

|
2021. július 01. | Kultúra

A Gyevikult Nkft. első nyári szabadtéri programján nagyon sokan vettek részt. A Faluház előtti tér megtelt kicsikkel és nagyokkal, akik kedvükre válogathattak a remek szórakozási lehetőségek, játékok és műsorok között.

A programokat délután 3 órakor a Fürge Ujjak Műhelye és az Algyői Foltvarrók „szabadban varrással” nyitotta meg, ahol a kötés, horgolás és a varrás rejtelmeibe leshettek be az érdeklődők és ki is próbálhatták magukat. Később megérkezett Jimmy Bohóc, akik a legapróbbakat szórakoztatta gólyalábakon, az idősebbek pedig bekapcsolódhattak a Bad Boots Linedance country bemutatójába. Badar Kovács Kriszitna vezetésével aerobikkal borzolta a kedélyeket az Algyői Fitness Csapat, majd Bűvész Stand Up műsorral varázsolta el a nézőket Boldog Péter bűvész. Szent Iván éjjele nem telhet el tűzgyújtás nélkül, erről a Hestia Tűztánc Csoport gondoskodott, akik egy fantasztikus bemutatóval tették még emlékezetesebbé az év legrövidebb éjszakáját.

A délután 5-től este 9-ig tartó rendezvényen a falu apraja és nagyja ingyenesen játszhatott kedvére a felállított játékokkal, például buborékfocival, ugrálóvárral, trambulinnal, biliárd focival és rodeóbikával. Emellett henna festésre is volt mód, aki bevállalta. Aki pedig még bátrabb volt, az a Jósda szolgáltatásait is igénybe vehette. Akik megéheztek vagy megszomjaztak, azok a Szent Anna Terasz várta hűsítő italokkal és finom halételekkel.

Az év legrövidebb és talán a legvarázslatosabb éjszakáján mindenki megtalálhatta a kedvére való kikapcsolódást. A népi hagyomány szerint az ezen a napon gyújtott tűzek a megtisztulást, az ujjászületést jelképezik. Egy ilyen, a hátunk mögött lévő nehéz időszak után reméljük, újraindul a község élete is. Ez a program méltó kezdete lehet ennek. 

 

További hírek

Azokat a családokat várják a Bóbita Bölcsődébe április 17-én és 18-án, akik a 2024/25-ös nevelési évben bölcsődei szolgáltatást szeretnének igénybe venni. Délelőtt 9 és délután 3 óra között van mód a beiratkozásra a Tiszavirág utca 44. szám alatti intézményben.

2024. április 17. | Oktatás Bővebben

Algyő területén biológiai szúnyoggyérítést végzett a Szemp-Air Kft. 2024. április 16-án (kedden) a nappali órákban.

2024. április 16. | Gazdaság Bővebben

Átadásra került 2024. április 12-én a felújított Komp utca. A szabadstrandra és a kikötőbe tartó forgalom növekedése miatt nagy szükség volt az út javítására.

2024. április 16. | Önkormányzat Bővebben

Dr. Molnár Mária csecsemő és gyermekorvos két új telefonos applikációt ismertetne meg a lakossággal.

2024. április 16. | Egészség, életmód Bővebben

A Helyi Választási Iroda (Algyői Polgármesteri Hivatal, 6750 Algyő Kastélykert u. 40.) 2024. április 20. napján (szombat) 8.00 és 16.00 óra között az egyéni listás (képviselő) jelölt, a polgármester jelölt és a nemzetiségi önkormányzati képviselőjelölt részére ajánlóív igénylés és kiadás céljából ügyeletet tart.

2024. április 16. | Önkormányzat Bővebben

×