× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Algyői és szegedi táncosok ropták

|
2021. november 28. | Kultúra

Ülőhely egyáltalán nem, és állóhely is csak alig maradt a Faluházban október 17-én, amikor is hatodik alkalommal rendezte meg a Zsibongó Néptáncgálát a Zsibongó Néptáncegyüttes. A 2012-ben alakult csoport életében már hagyománnyá vált, hogy ősszel gálát rendeznek, amelyre több, Algyőhöz közeli tánccsoportot is vendégül hívnak.

Így idén a helyi táncosok mellett két szegedi, a Délikert Möndörgő Néptáncegyüttes és a Délikert Napsugár Néptáncegyüttes lépett színpadra. A csoportok az ország minden csücskéből merítettek a magyarság hagyományaiból, a talpalávalót pedig a Gyantár Zenekar húzta nekik.

Zsibongott az egész ház, a közönség minden előadást vastapssal jutalmazott. Jó kedvből nem volt hiány, tehát a gála elérte célját, a csoportokból pedig sugárzott a szeretet és az, hogy a táncnak milyen közösségteremtő ereje van.

Ahogyan minden évben, úgy 2021-ben is a szórakoztatás mellett az volt a célja a gálának, hogy a táncosok megmutassák milyen koreográfiákat tanultak az elmúlt hónapokban. Idén azonban nemcsak egy, hanem két évnyi munkát vittek színpadra, hiszen a pandémia miatt tavaly elmaradt a rendezvény.

forrás: Algyői Hírmondó


Kapcsolódó galéria: 6. Zsibongó Néptáncgála (15 db kép)

Galéria további képei
 

További hírek

Azokat a családokat várják a Bóbita Bölcsődébe április 17-én és 18-án, akik a 2024/25-ös nevelési évben bölcsődei szolgáltatást szeretnének igénybe venni. Délelőtt 9 és délután 3 óra között van mód a beiratkozásra a Tiszavirág utca 44. szám alatti intézményben.

2024. április 17. | Oktatás Bővebben

Algyő területén biológiai szúnyoggyérítést végzett a Szemp-Air Kft. 2024. április 16-án (kedden) a nappali órákban.

2024. április 16. | Gazdaság Bővebben

Átadásra került 2024. április 12-én a felújított Komp utca. A szabadstrandra és a kikötőbe tartó forgalom növekedése miatt nagy szükség volt az út javítására.

2024. április 16. | Önkormányzat Bővebben

Dr. Molnár Mária csecsemő és gyermekorvos két új telefonos applikációt ismertetne meg a lakossággal.

2024. április 16. | Egészség, életmód Bővebben

A Helyi Választási Iroda (Algyői Polgármesteri Hivatal, 6750 Algyő Kastélykert u. 40.) 2024. április 20. napján (szombat) 8.00 és 16.00 óra között az egyéni listás (képviselő) jelölt, a polgármester jelölt és a nemzetiségi önkormányzati képviselőjelölt részére ajánlóív igénylés és kiadás céljából ügyeletet tart.

2024. április 16. | Önkormányzat Bővebben

×