× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Algyő 176.561.717Ft vissza nem térítendő 95%-os támogatást nyert

|
2024. április 02. | Önkormányzat

Az Interreg VI-A IPA Magyarország-Szerbia Programon belül Algyő Nagyközség Önkormányzata 176.561.717,- Ft vissza nem térítendő 95%-os támogatást nyert.

A projekt Szerbia és Magyarország közös határmenti folyójának a Tisza vízminőségi javítását célozza meg. A partnerségben megvalósítandó projektben a pályázók a folyóba bocsájtott szennyvizek ökológiai állapotán terveznek javítani, illetve megoldást keresnek a szennyvíztisztítás különböző fokozatai után keletkezett szennyvíziszap további technológiai kezelésére, újra hasznosítására és esetleges ártalmatlanítására.

Algyőn, mint Fő Pályázónál az alábbi két fő cél valósul meg:

  1. Kombinált csatornatisztító célgép beszerzése:
    Szenny- és esővízcsatorna-hálózati haszonjárművek beszerzése, annak érdekében, hogy a határ mindkét oldalán több zárt egységes vagy elkülönített csatorna rendszer preventív állapotfeltárása  megvalósuljon.
  2. Algyő szennyvíztelepen anaerob medence műszaki fejlesztése:
    Meglévő szennyvíztelepi működések javítása kisebb műszaki fejlesztések és berendezések beszerzésével a foszforeltávolítás hatékonyabbá tétele érdekében és a sűrített iszap elszállításával a Szegedi szennyvíztisztítóra a CH4 kibocsájtás csökkentésének bizonyítása érdekében.
 

További hírek

Azokat a családokat várják a Bóbita Bölcsődébe április 17-én és 18-án, akik a 2024/25-ös nevelési évben bölcsődei szolgáltatást szeretnének igénybe venni. Délelőtt 9 és délután 3 óra között van mód a beiratkozásra a Tiszavirág utca 44. szám alatti intézményben.

2024. április 17. | Oktatás Bővebben

Algyő területén biológiai szúnyoggyérítést végzett a Szemp-Air Kft. 2024. április 16-án (kedden) a nappali órákban.

2024. április 16. | Gazdaság Bővebben

Átadásra került 2024. április 12-én a felújított Komp utca. A szabadstrandra és a kikötőbe tartó forgalom növekedése miatt nagy szükség volt az út javítására.

2024. április 16. | Önkormányzat Bővebben

Dr. Molnár Mária csecsemő és gyermekorvos két új telefonos applikációt ismertetne meg a lakossággal.

2024. április 16. | Egészség, életmód Bővebben

A Helyi Választási Iroda (Algyői Polgármesteri Hivatal, 6750 Algyő Kastélykert u. 40.) 2024. április 20. napján (szombat) 8.00 és 16.00 óra között az egyéni listás (képviselő) jelölt, a polgármester jelölt és a nemzetiségi önkormányzati képviselőjelölt részére ajánlóív igénylés és kiadás céljából ügyeletet tart.

2024. április 16. | Önkormányzat Bővebben

×