× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

A Komp utca Algyő egyik legszebb utcája lett

|
2024. április 16. | Önkormányzat

Átadásra került 2024. április 12-én a felújított Komp utca. A szabadstrandra és a kikötőbe tartó forgalom növekedése miatt nagy szükség volt az út javítására.

Az aszfalt felújítása mellett süllyesztett szegély került kiépítésre. A korábbi 3.4 méter széles aszfaltot 0.5-0.5 méterrel szélesítették ki, így összességében 4.8 méter szélességű útfelület került kialakításra. A töltésen meglévő 3.4 méteres aszfalt is 4 méter széles most már. Mindemellett az utcában és a töltésen is füvesített földpadka szegélyezi az aszfaltot. Az út szélét felfestett vonal jelzi, illetve a töltésen újra lettek rakva, illetve a szintre-emelés is megtörtént a töltéskoronán csatlakozó sárrázók esetében. A fejlesztést a Halas-Út Kft. végezte el. A munkálatok összköltsége 46.219.866 forint volt.

Az átadón Molnár Áron polgármester mondott beszédet, amelyen kiemelte az utcában lakók segítőkészségét és támogatását. A szalagvágást követően a rossz szerencse elűzése végett Kiss Róbert képviselővel egy sörös hordót görgettek végig az utcán. Ezután pedig sörrel és zsíros kenyérrel vendégelték meg a résztvevőket.

 

További hírek

Nagyjából egy kilométer hosszon újul meg első ütemben a Kastélykert utca: kiszélesítik az utat és kerékpáros nyomot is kialakítanak – erről is döntöttek a képviselők az áprilisi testületi ülésen. Az is eldőlt, hogy 17 nyári tábort támogatnak, és az idősek támogatását kiterjesztették.

2024. május 28. | Önkormányzat Bővebben

Kerek évfordulót ünnepelhettünk idén, hiszen 30 éves az Algyői Faluház. A falunapi rendezvények is ez a kerek szám köré szerveződtek. Három napig kicsik és nagyok is találhattak érdekes és izgalmas programot maguknak.

2024. május 27. | Önkormányzat Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata 2024. május 28-án megkezdi a Géza utca páratlan oldalán a járda felújítását. Az építkezés alatt a páros oldalon lakók is számíthatnak forgalmi akadályokra! Időpont: 2024. május 27. (hétfő) 18:00, helyszín: Géza u. és a Bányász u. sarka.

2024. május 25. | Önkormányzat Bővebben

2024. május 24-én Magyarkanizsán aláírtuk az „Atlétika mindenkinek” című közös projektünk partnerségi szerződését. Az IPA-Interreg program keretében 152.234.269-Ft vissza nem térítendő 95%-os támogatást nyert önkormányzatunk.

2024. május 25. | Sport Bővebben

×