Algyő
...a Tisza virága
  • 201712-tiszaparttel
  • kb slide 2017 nov
  • 201707-Tajhaz slide
  • 201707-furdo

Pedig milyen szépen indult. Csodálatos napsütés, pici gyerekek a lelátón. A játékosaink családja kilátogatott az utolsó hazai mérkőzésünkre és ezzel ünnepivé varázsolták ezt az „elő” Anyák napját.

Ráadásul 1 perc 44-nél, három-nullra vezettünk. És azt gondolom, itt véget is vethetnénk a pozitív „filingnek”, mert bár még volt egy pár szívet melengető mozzanat, összességében több volt a negatívum. Például, hogy a csapatkapitányunk Kiss Olivér tizennyolc perc után cserét kért, mert nem tudta elviselni, hogy a társai teljesen kiszolgáltatták a vendég tüzéreknek. Megjegyzem abszolút megértem, s ráadásul, még nálunk volt az előny. Miklós Geri viszont semmin nem „kapta fel a vizet”, s így megfogott három- négy olyan fontos labdát, amivel pontszerzéshez segítette a csapatát. A védekezésünkről mindent elmond, hogy az első és egyetlen kiállításunkat Valaczkai Attilának fújták be 58 perc 41-nél. És akkor néhány pozitívum, a már említett Miklós bravúrok mellett (csak az igazságosság kedvéért). Gazsó Balázs karrier csúcsot ért el kilenc góljával. Igazi vezér volt a mai napon. Sándor Roli ezúttal nem csak, megcsinálta a helyzeteket, de jó részét be is lőtte. És a kiállításával már szereplő Valaczkai Attila végig védekezte és támadta a meccset, s hat góljával pozitívan végzett. (ellensúlyozta a védekezését) Kiemelhetném Velky Peti hatékonyságát is, hisz négy labdából három gólt szerzett, de Őt alig használják a többiek. Szóval örüljünk ennek az egy pontnak, mert ezen a délutánon a vendégek többet tettek a sikerért, így tulajdonképpen hazai pályán pontot „raboltunk” a Balassagyarmattól. A csapat az utolsó fordulóbeli meccsétől függetlenül már biztosan nem lesz rosszabb, mint hatodik, de tartok tőle, hogy jobb se.

ContiTech FKSE-Algyő- Balassagyarmati Kábel SE 33-33 (20-18)

Algyő 80 néző, vezette: Héjja, Kónya.
FKSE: Kiss O.- Balda 2/1, Simon 1, SÁNDOR 5, GAZSÓ 9, VALACZKAI 6, Temesvári 2. Csere: MIKLÓS (kapus) Magyar, Ambrus, Dolezsál 1, Vancsics 4/2, Velky 3. Edző: Kovács István.
Kiállítások 2 ill. 12 perc. Hétméteresek: 3/3 ill. 4/4.
Kovács István: - Hazai pályán harminchárom kapott góllal nem lehet nyerni! Próbálkoztunk, nyitott és zárt védekezéssel egyaránt, de nem volt meg a védelem megfelelő agresszivitása, illetve támadásban is sok ziccert rontottunk. Igazságos döntetlen született.

Algyő Nagyközség Képviselő-testületének ülése (2017.11.23.)
Elég lett a háborúsdiból, új választást írnak ki

Elmérgesedett az algyői képviselő-testület két tábora közötti helyzet. A Csongrád megyei település a helyi fideszes többség miatt a polgármester munkáját akadályozva korábban több beruházástól is elesett. A legutóbbi tanácskozáson a testület végül a feloszlatás mellett döntött. Időközi választás várhatóan szeptemberben lesz.