Algyő
...a Tisza virága
  • 201712-tiszaparttel
  • kb slide 2017 nov
  • 201707-Tajhaz slide
  • 201707-furdo

Postaládába bedobott ingyenjeggyel fizethettek a körhintáért az algyőiek az Anna-napi búcsúban - hallott már ilyet?

- Kilenc lövésből sikerült eltalálnom a kalap három pálcáját! - büszkélkedett a vasárnapi algyői Anna-napi búcsúban Soós Nikolett. A lány már abban feszített a hullámvasúton. Édesapjuk is besegített a céllövöldében, és öt lövéssel még a mostanság divatos pörgettyűt, egy fidget spinnert is telibe talált. Közben tinédzserek préselték bele magukat a rakétaforgó járgányaiba. Azt mondták, réges-régen felszántották már vele az eget, jólesett most újra kipróbálni. Utána a dodzsemmel üldözték egymást.

A hőség miatt ebéd és szieszta után szállták meg a családok a templom körüli utcákban felállított ajándéktárgyas sátrakat és a vurstlit. A postaládákba bedobott ingyenjeggyel sokféle hintára és forgóra felülhettek.

A kamaszok olyan korábbi kedvenceiket hiányolták, mint a polip vagy a „haligali forgó".  Megyesi István úgy látta, az utóbbi években egyre gyengébb rendezvényeket szerveztek a faluban.

Emiatt szerinte elszoktak a családok a közösségi élettől, az éjszakába nyúló vigadozástól. Meg a pénzük is egyre kevesebb, amit elköthetnek. Két éve kezd magához térni a gyereknap, a falunap és a búcsú. Közben tízéves fia, Dominik integetett a forgó tetejéről.

Gyerekkoruk hangulatát idézték a meseforgó itt-ott kopott kocsijai a két és fél éves Barnabás és az öt és fél éves Emmácska szüleinek. Az édesanya megmutatta, lánya kiskora képét tetováltatta a karjára.


 

 

forrás: www.delmagyar.hu

Algyő Nagyközség Képviselő-testületének ülése (2017.11.23.)
Elég lett a háborúsdiból, új választást írnak ki

Elmérgesedett az algyői képviselő-testület két tábora közötti helyzet. A Csongrád megyei település a helyi fideszes többség miatt a polgármester munkáját akadályozva korábban több beruházástól is elesett. A legutóbbi tanácskozáson a testület végül a feloszlatás mellett döntött. Időközi választás várhatóan szeptemberben lesz.