Algyő
...a Tisza virága
  • 201712-tiszaparttel
  • kb slide 2017 nov
  • 201707-Tajhaz slide
  • 201707-furdo

Ünnepelni jöttek a hazai szurkolók és a meccs előtt illetve a szünetben ünnepeltek is. Na, nem a már biztosan ezüstérmes férfi csapatot, hanem a különböző korú hölgyeket. A meccs előtt a U 11-es kislányok Badó László csoportjában a középházi csoportot megnyerő csapata kapta meg az aranyérmeket Molnár Áron polgármestertől.

Szünetben pedig előbb az NB II Dél-keleti csoportjában ezüstérme juniorok, majd a bronzérmes felnőttek kapták meg érmeiket Algyő első emberétől. (azt már csak zárójelben jegyezzük meg, hogy az MKSZ nem küldte el az NBI/B-s bajnokság ezüstérmeit a második helyen végzett férfi csapatnak, pedig a szövetség egyik munkatársa jelen volt a meccsen, igaz apai minőségben, lévén fia a Kecskemétet erősítette).

A meccs a vendégek számára volt fontosabb, lévén Ők a negyedik-kilencedik hely bármelyikére kerülhettek az utolsó két meccsük eredményeként. Ennek megfelelően harcoltak a vendégek. A mieink mindösszesen egyszer a nyolcadik percben vezettek 4-3-ra, a meccs további szakaszában a kecskemétiek akarata érvényesült. Zaklajda kapus kiválóan védett, mutatja ezt a félidő eredménye is (9-15), Kátai Richárd, az egykori NB II-es hajdúszoboszlói gólkirály, tarthatatlannak bizonyult. De a szélső Horváth és az irányító Bújdosó is sokat tett a vendégek sikeréért. Nálunk a csapatkapitány mindent megtett, hogy meccsben tartsa csapatát, de kevés segítséget kapott társaitól. S, amikor már úgy tűnt óriási zakót kap az algyői alakulat (11-20), egy varázsütésre elkezdtek küzdeni, s feljöttek két gólra (19-21). A Kiss Olivért Stavri Gregory bravúrok sorozatát mutatta be. De elég volt két támadó hiba a végén és megmaradt a vendégek két gólos előnye. A meccs utolsó momentuma az aktív játéktól ezen a meccsen búcsúzó Herbert Gábor a lefújás előtt bal szélről, amúgy „Höreszesen”, cunderrel szerezte a 22-ik hazai találatot.

Conti Tech FKSE-Algyő- KTE-Kisokos 22-24 (9-15)

Algyő 250 néző, vezette: Babicz, Haskó.
FKSE: KISS O.- BÉLECZKI 6, Horváczki 1, HERBERT 1, SIMON 3, Raffai, Velky 3/1. Csere: STAVRI (kapus) Kocsis 3/3, GAZSÓ 4, Valaczkai, Teimel 1, Molnár, Ambrus. Edző: Dankó Ervin.
Kiállítások: 6 ill. 10 perc. Hétméteresek: 5/4 ill. 3/2
Dankó Ervin: - No comment!

Algyő Nagyközség Képviselő-testületének ülése (2017.11.23.)
Elég lett a háborúsdiból, új választást írnak ki

Elmérgesedett az algyői képviselő-testület két tábora közötti helyzet. A Csongrád megyei település a helyi fideszes többség miatt a polgármester munkáját akadályozva korábban több beruházástól is elesett. A legutóbbi tanácskozáson a testület végül a feloszlatás mellett döntött. Időközi választás várhatóan szeptemberben lesz.