Algyő
...a Tisza virága
  • 201703-furdo kornyeke felirat  logo
  • 201702-Tajhaz slide

Algyő Nagyközség Önkormányzata a „Bóbita bölcsőde bővítése Algyőn” című DAOP-4.1.3/B-11-2012-0011 számú projekt során a beruházást befejezte. Az épület földszintjén kialakításra került egy új csoportszoba (ezáltal a bölcsőde 26 férőhelye 36-ra nőtt), akadálymentesített mosdó, a tetőtérben - annak további beépítésével - teakonyha, mosókonyha, tároló helyiségek és irattár kapott helyet, valamint az épület bővítésével kerti játékraktár, hulladéktároló, kerékpár- és babakocsi tároló és a gyermekek részére egy nyári pancsoló-permetező kialakítása is megvalósult a projekt keretein belül.

A beruházás megvalósítását a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség az Új Széchenyi Terv „Dél-alföldi Operatív Program Szociális alapszolgáltatások és gyermekjóléti alapellátások infrastrukturális fejlesztése” című konstrukciójából közel 34 millió forint vissza nem térítendő támogatással segítette.

A projekt megvalósításával a település kisgyermekes családjait érintő probléma oldódhat majd meg, mivel a 36 fős bölcsőde férőhelyszáma így lehetővé teszi, hogy megszűnjön a várólista és a bölcsődébe felvételt nyerjen minden kisgyermek.


Forrás: Algyői Közös Önkormányzati Hivatal (Katona Máté pályázatkezelő)

Algyő Nagyközség Képviselő-testületének rendkívüli ülése (2017.04.20.)