× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Úton a VíziVándorok

|
2018. augusztus 08. | Migrált hírek

Nem volt egyszerű feladat összehangolni a túrát: a háromszáz fiatal Szegedről utazott Csongrádra, a kenukat pedig Pestről szállította a Magyar Kajak-Kenu Szövetség. A helyszínen csatlakozott a népes társasághoz a helyi Kis-Tisza Vízi-sport Egyesület is három hajóval és tizenkét fős csapattal, ők Mindszentig eveznek a többiekkel.
A csapat augusztus 7-én kezdte a túrát Csongrádról, majd Mindszentet és Algyőt is érintik. A program persze nemcsak evezésből áll, a megállókon strandolnak, bográcsoznak és kempingeznek. A VíziVándorok csütörtökön érkeznek Szegedre. A Magyar Kajak-Kenu Szövetség is csatlakozott egy átfogó országos kormányzati programhoz, amelynek segítségével népszerűsíthetik a szabadidősportot és a vízitúrázást. Ennek egyik eleme a tavaly indult VíziVándor tábor. Az NKM Szeged VE a kezdeményezés élére állt, és ismét megszervezték a tábort, idén az Alsó-Tisza régióra helyezve a hangsúlyt. A cél, hogy minél többen megismerjék az Alsó-Tisza menti vizeket is és a kajak-kenu népszerűsítése.

forrás: www.delmagyar.hu

 

További hírek

Alkotó díjas kézműveseinket bemutató rovatunk áprilisi főszereplője Molnáré Süli-Zakar Zita, aki csodálatos alkotásokat készít agyagból. Műveivel sokszor találkozhattunk már algyői kiállításokon, most pedig azok elkészítésének hátteréről beszélgettünk.

2024. április 25. | Kultúra Bővebben

Megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. Most áprilisban az új burkolat körvonalainak kijelölésével és a beton bontásával megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. A projektet a Gyeviép Nkft. munkatársai végzik.

2024. április 24. | Önkormányzat Bővebben

Az idén 30 éves Faluház a közösségi élet központja a településen. A három évtized alatt számtalan programnak, élménynek és közösségi eseménynek adott otthon. A kezdetekre talán már nem sokan emlékeznek, de Némethné Vida Zsuzsannával megpróbáltuk feleleveníteni az indulást.

2024. április 23. | Kultúra Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata összevezetéses oltást szervez.

2024. április 23. | Gazdaság Bővebben

A mai napon ünnepelték az algyői Bóbita Bölcsődében a bölcsődék napját.

2024. április 22. | Önkormányzat Bővebben

×