× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Szemétszüretet tartottak a polgárőrök

|
2021. október 24. | Napjaink

Jó hangulatban közösséget építettek, miközben tisztábbá tetették Algyőt és annak környékét a polgárőrök sok-sok csatlakozóval közösen. A községben egyre többen döntenek úgy, hogy polgárőrök lesznek.

Újra megtisztították szeptember 18-án a települést és annak környékét az Algyői Faluvédő és Polgárőr Egyesület tagjai, akikhez az önkormányzat, valamint sok magánszemély és civil szervezet is csatlakozott. Kabainé Lovas Nikoletta, az egyesület elnöke elmondta, a szeptemberi szemétszüret hagyománnyá vált a községben, valamint azt az idén elhunyt Gulyás Sándor, a szervezet korábbi elnöke is fontosnak tartotta.

„Ezért nem volt kérdés, hogy továbbvisszük a hagyományt. Két évig a pandémia útját állta a szemétszedésnek, most viszont még több csatlakozóval tudtuk megszervezni. A mozgáskorlátozottak egyesülete és a Nőegylet is együttműködik az egyesületünkkel, de nemcsak a szemétszüretben, hanem minden más tevékenységben is részt vesznek” – emelte ki.

Kabainé Lovas Nikoletta hozzátette, négy új taggal is büszkélkedhetnek, közülük ketten mozgásukban korlátozottak, valamint a belépők közt van egy kismama is.

„Úgy véljük, hogy mindannyian aktív résztvevői tudnak lenni a prevenciónak, a balesetmegelőzésnek, a jelzésleadásnak és a járőrözésnek is, valamint az adminisztrációs munkában is sokat tudnak segíteni” – tette hozzá.

Az egyesület elnöke beszélt arról is, hogy a szemétszüretnek nemcsak az a célja, hogy Algyőt tisztábbá tegyék, hanem az is, hogy jó hangulatban közösséget építsenek. Mindenkinek biztosítottak gumikesztyűt és szemeteszsákot is az akcióhoz, míg délben ebéddel vendégelték meg a jelenlévőket. A Levendula Hotelben marhagulyás főtt gazdagon, míg második fogásként a Nőegylettől áfonyás táskát, a Lehet Könnyebben Egyesülettől pedig palacsintát kaptak.

forrás: Algyői Hírmondó

 

További hírek

Második alkalommal került megrendezésre Algyőn a Finta János Emlékverseny. Az Algyői SK Asztalitenisz szakosztálya szervezte az eseményt, ahol vendégcsapat volt a Pincehelyi Asztalitenisz szakosztály.

2024. május 16. | Sport Bővebben

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Magánbiztonsági és Önkormányzati Tanszék május 15-én ünnepelte 10 éves fennállását. Algyő biztonsága, a megfelelő intézkedések tervezése érdekében Dr. Füzesy István alpolgármester közreműködésével folyamatosan együttműködünk a Tanszékkel.

2024. május 16. | Rendőrség Bővebben

Gerendáson rendezte meg a Spárta Taekwon-do Klub a VII. Fehér Kupa és VII. Spárta Kupa nevű ITF Taekwon-do versenyt, melyen a Csongrád és Békés megyéből érkező klubok mellett, az Algyői Sportkör ITF Taekwon-do szakosztálya is 5 versenyzővel képviseltette magát.

2024. május 15. | Sport Bővebben

Algyőn a horgásztavakon került megrendezésre Sarok Krisztián és az Önkormányzat szervezésében 2024 május 11-én szombaton az első Családi horgászverseny.

2024. május 14. | Sport Bővebben

Az Algyői horgásztavak halállománya ismét szép háromnyaras potykákkal bővült. Reméljük az újoncok jól megmozgatják az I-es és II-es tavak törzsállományát. A hétvégi versenyen szép fogást és sok örömöt okozhat a családoknak, illetve vasárnaptól minden horgászni vágyónak.

2024. május 10. | Gazdaság Bővebben

×