× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Ezerjófű kirándulás 2014.

|
2014. július 21. | Napjaink
Tartalmas, minden résztvevőt érdeklő programokkal kitöltött három napos kirándulást nem könnyű szervezni. Szerencse, ha a csoport tagjainak érdeklődési köre hasonló, ha ismerik és tolerálják egymást. Egyesületünknél ezek adottak, így nem véletlen, hogy az egyesület szakmai kirándulása minden évben várt és népszerű program tagjaink körében.

Az idén a Bakony és a Balaton felvidék volt a cél, azon belül is Bakonybél, Zirc, Balatonfüred, Tihany és Veszprém látnivalói. Bakonybél bencés apátságában gyógynövény termesztéssel és feldolgozással foglalkoznak, Zirc ciszterci szerzetesei gyönyörű arborétumot tartanak fenn, Tihany bencés apátsága pedig méltó központi látnivalója volt a községben ott jártunkkor tartott Levendula Napoknak. Balatoni Hal és Borünnep és a Balatonfüredi Nemzetközi Gitárfesztivál tette kellemesebbé az esti parti sétányolást Füreden, hol szálláshelyünk volt, de megnéztük a város nevezetes épületeit, tereit is, nagyokat kortyoltunk a Kossuth Lajos forrás hideg vízéből. Néhányan, talán nem csak a szerencsés véletlennek köszönhetően betévedtek egy csopaki borászmester pincéjébe is jó hangulatú kóstolgatásra és itthon gyorsan fogyó szuvenírre szert tenni.

Jutott időnk egy balatoni sétahajózásra is, vasárnap délután, hazaindulás előtt pedig a vészprémi várnegyedben tett sétára.

Szakmai, turista és laza pihenő programok megfelelő aránya három napon keresztül, szervezés és összeszokottság kérdése. Az viszont már nem, hogy füredi szállásadó gazdánk Borbélyné Dr. Hunyadi Éva volt, a Debreceni Egyetem adjunktusa, aki az egyetem Növénytudományi Intézetének munkatársaként gyógy és fűszernövényekkel is foglalkozik. Nem nehéz kitalálni, miről beszélgettünk vele első este közös vacsora és borozgatás közben, örvendve, hogy a véletlen mi mindenről is képes gondoskodni.
 

További hírek

Második alkalommal került megrendezésre Algyőn a Finta János Emlékverseny. Az Algyői SK Asztalitenisz szakosztálya szervezte az eseményt, ahol vendégcsapat volt a Pincehelyi Asztalitenisz szakosztály.

2024. május 16. | Sport Bővebben

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Magánbiztonsági és Önkormányzati Tanszék május 15-én ünnepelte 10 éves fennállását. Algyő biztonsága, a megfelelő intézkedések tervezése érdekében Dr. Füzesy István alpolgármester közreműködésével folyamatosan együttműködünk a Tanszékkel.

2024. május 16. | Rendőrség Bővebben

Gerendáson rendezte meg a Spárta Taekwon-do Klub a VII. Fehér Kupa és VII. Spárta Kupa nevű ITF Taekwon-do versenyt, melyen a Csongrád és Békés megyéből érkező klubok mellett, az Algyői Sportkör ITF Taekwon-do szakosztálya is 5 versenyzővel képviseltette magát.

2024. május 15. | Sport Bővebben

Algyőn a horgásztavakon került megrendezésre Sarok Krisztián és az Önkormányzat szervezésében 2024 május 11-én szombaton az első Családi horgászverseny.

2024. május 14. | Sport Bővebben

Az Algyői horgásztavak halállománya ismét szép háromnyaras potykákkal bővült. Reméljük az újoncok jól megmozgatják az I-es és II-es tavak törzsállományát. A hétvégi versenyen szép fogást és sok örömöt okozhat a családoknak, illetve vasárnaptól minden horgászni vágyónak.

2024. május 10. | Gazdaság Bővebben

×