× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Eredményesen zajlott az üzleti reggeli

|
2023. április 19. | Önkormányzat

Algyői cégvezetőket invitált üzleti reggelire Molnár Áron polgármester és Füzesy István alpolgármester. A találkozó legfőbb célja az önkormányzat idei költségvetésének ismertetése, továbbá a vállalkozókkal történő párbeszéd erősítése volt.

A március 21-i üzleti találkozó tapasztalatiról a képviselő-testület márciusi ülésén kérdezték Molnár Áron polgármestert, aki sikeresnek ítélte a programot. Elmondta, hogy kisebb és nagy cégek képviselőit egyaránt meghívták.

Hozzátette, a kimutatások szerint Algyőn tavaly 666 vállalkozót és céget tartottak számon, közülük 303 vállalkozás egyáltalán nem fizetett iparűzési adót, mivel bevételeik nem érték el azt az adóhatárt, amely fölött IPA-fizetési kötelezettség van. További 156 vállalkozó 100 ezer forint alatti iparűzési adót fizetett, így a maradékból állt össze az 1,3 milliárdos IPA-bevétel Algyőn.

Megjegyezte, ezek azért érdekes adatok, mert olykor felvetődik egyes vállalkozók részéről, hogy milyen sok adót fizetnek a falunak, közben sokukat nem is terheli ez az adónem.

Molnár szerint feladatuk, hogy azokat a vállalkozókat, akiknek nem kell iparűzési adót fizetniük, jobban bevonják a település közösségi életébe, és például egy-egy projekt, bál vagy egyéb rendezvény kapcsán segítséget, valamilyen hozzájárulást kérjenek tőlük.

„A találkozó részvevőit arra kértem, hogy kapcsolódjanak be rendezvényeinkbe, illetve azt az együttműködést ajánlottam fel, hogyha bármi olyan problémájuk van, ami érinti az önkormányzatot akár hatóságként vagy csak egyfajta szereplőként, bátran keressék fel a hivatalt” – mondta.

Füzesy István alpolgármester arról beszélt, hogy próbálnak egy adatbázist létrehozni, amelyben a helyi cégek szerepelnek, ezt az önkormányzat saját felületein is tudja publikálni, másrészt adott esetben át is tudják adni egy közbeszerzést elnyert fővállalkozóknak a listát. Mert bár egy közbeszerzés kapcsán nincs ráhatásuk arra, hogy ki végzi a munkát, ám egy adott projektet elnyert fővállalkozó talán választ helyi céget is bizonyos munkákra.

forrás: Algyői Hírmondó

 

További hírek

Második alkalommal került megrendezésre Algyőn a Finta János Emlékverseny. Az Algyői SK Asztalitenisz szakosztálya szervezte az eseményt, ahol vendégcsapat volt a Pincehelyi Asztalitenisz szakosztály.

2024. május 16. | Sport Bővebben

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Magánbiztonsági és Önkormányzati Tanszék május 15-én ünnepelte 10 éves fennállását. Algyő biztonsága, a megfelelő intézkedések tervezése érdekében Dr. Füzesy István alpolgármester közreműködésével folyamatosan együttműködünk a Tanszékkel.

2024. május 16. | Rendőrség Bővebben

Gerendáson rendezte meg a Spárta Taekwon-do Klub a VII. Fehér Kupa és VII. Spárta Kupa nevű ITF Taekwon-do versenyt, melyen a Csongrád és Békés megyéből érkező klubok mellett, az Algyői Sportkör ITF Taekwon-do szakosztálya is 5 versenyzővel képviseltette magát.

2024. május 15. | Sport Bővebben

Algyőn a horgásztavakon került megrendezésre Sarok Krisztián és az Önkormányzat szervezésében 2024 május 11-én szombaton az első Családi horgászverseny.

2024. május 14. | Sport Bővebben

Az Algyői horgásztavak halállománya ismét szép háromnyaras potykákkal bővült. Reméljük az újoncok jól megmozgatják az I-es és II-es tavak törzsállományát. A hétvégi versenyen szép fogást és sok örömöt okozhat a családoknak, illetve vasárnaptól minden horgászni vágyónak.

2024. május 10. | Gazdaság Bővebben

×