× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Célba ért az Algyői Angyal

|
2019. december 12. | Migrált hírek

Példaértékű az az összefogás, ami az Algyői Könyvtár szervezésében megvalósult, ugyanis a helyiek mellett Szegedről és Dócról is érkezett jelentős felajánlás, sőt még Jászberényből is érkezett adomány.

Példaértékű az az összefogás, ami az Algyői Könyvtár szervezésében megvalósult, ugyanis a helyiek mellett Szegedről és Dócról is érkezett jelentős felajánlás, sőt még Jászberényből is érkezett adomány. Tisztítószerek, mosószer, vécépapír, papír zsebkendő, lányoknak tisztasági szerek, tartós élelmiszerek, nassolni valók, szaloncukor, új zoknik, bugyik, kabátok, nadrágok, téli cipők, könyvek, társasjátékok – megszámlálhatatlan mennyiségben érkeztek a felajánlások, épphogy meghirdette akcióját az intézmény.

A gyűjtést koordináló könyvtárostól, Szilágyi-Perjési Katalintól megtudtuk, többször volt olyan, hogy reggel már ott várta az ajtóban őket a csomag, civil szervezetek és magánszemélyek egyaránt megmozdultak a Nagyváradi Szent Angéla Otthon árváinak megsegítése érdekében. – Volt olyan is, aki két-három alkalommal is hozott felajánlást. Az emberek nagyon jók, csak kellene egy felület, ahol ezt megmutathatják. Nagy öröm, hogy ennyien segítettek, jövőre is megszervezzük a gyűjtést, de még nem döntöttük el, kiknek a javára – emelte ki.

Megtudtuk, az adományokból százegy csomag állt össze, amiket az önkormányzat kisbuszával szállítottak el az otthonba. Gubacsi Enikő képviselő, Dományházi Edit könyvtárvezető és Szilágyi-Perjési Katalin könyvtáros vitte el az ajándékokat, míg a busz elvezetését Katalin vállalta. Azonban a jármű bepakolásához jelentős segítséget kaptak, ugyanis a pénteki adventváró eseményen jelen lévő szülők és gyerekek láncba állva pillanatok alatt megtöltötték a buszt.

– Hatalmas öröm volt, és az is, ahogyan az árvák fogadtak minket. Volt egy kislány, aki már az utcasarkon várt minket Nagyváradon. Még műsorral is készültek, ugyanis többen zeneiskolában is tanulnak. Nagyszerű feltöltődés, lélekmelengető érzés volt így az adventi időszakban – tette hozzá Szi­lágyi-Perjési Katalin.

 

További hírek

Második alkalommal került megrendezésre Algyőn a Finta János Emlékverseny. Az Algyői SK Asztalitenisz szakosztálya szervezte az eseményt, ahol vendégcsapat volt a Pincehelyi Asztalitenisz szakosztály.

2024. május 16. | Sport Bővebben

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Magánbiztonsági és Önkormányzati Tanszék május 15-én ünnepelte 10 éves fennállását. Algyő biztonsága, a megfelelő intézkedések tervezése érdekében Dr. Füzesy István alpolgármester közreműködésével folyamatosan együttműködünk a Tanszékkel.

2024. május 16. | Rendőrség Bővebben

Gerendáson rendezte meg a Spárta Taekwon-do Klub a VII. Fehér Kupa és VII. Spárta Kupa nevű ITF Taekwon-do versenyt, melyen a Csongrád és Békés megyéből érkező klubok mellett, az Algyői Sportkör ITF Taekwon-do szakosztálya is 5 versenyzővel képviseltette magát.

2024. május 15. | Sport Bővebben

Algyőn a horgásztavakon került megrendezésre Sarok Krisztián és az Önkormányzat szervezésében 2024 május 11-én szombaton az első Családi horgászverseny.

2024. május 14. | Sport Bővebben

Az Algyői horgásztavak halállománya ismét szép háromnyaras potykákkal bővült. Reméljük az újoncok jól megmozgatják az I-es és II-es tavak törzsállományát. A hétvégi versenyen szép fogást és sok örömöt okozhat a családoknak, illetve vasárnaptól minden horgászni vágyónak.

2024. május 10. | Gazdaság Bővebben

×