× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

A gazdaságfejlesztés újabb állomása Algyőn

|
2015. június 19. | Gazdaság
„Önkormányzatbarát vállalkozás, vállalkozásbarát önkormányzat” szlogennel meghirdetett gazdaságfejlesztési program újabb állomásához érkezett Algyő és az algyői vállalkozások. Az algyői polgármesteri hivatalban június 17-én megrendezett találkozón a vállalkozások fejlesztéséről, és a támogatási rendszerekről folytattak párbeszédet a megjelentek.

A rendezvényt Dr. Füzesy István Algyő Nagyközség Önkormányzatának gazdasági tanácsadója nyitotta meg. Bevezető köszöntőjében az önkormányzat és az településen működő vállalkozások aktív párbeszédének fontosságát hangsúlyozta.

Molnár Áron Algyő Nagyközség polgármestere leszögezte, hogy a gazdaságfejlesztés területén mintegy tíz éves lemaradásban van a település, de a munka elindult. Ennek eredményeképpen folyamatban van egy vállalkozásfejlesztő, gazdasági tevékenységeket támogató önkormányzati rendelet megalkotása. Problémát jelent, hogy a településen korlátozottak a bővíthető ipari területek, ezért új, gazdasági tevékenységekre alkalmas területek kijelölésén, illetve ezek, cégek fogadására alkalmassá tételén dolgozik az önkormányzat – mondta a polgármester.

Együttműködési megállapodás aláírása várható a közeljövőben a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával, mellyel a kamarai lehetőségek közvetítése válhat gördülékenyebbé.

A vállalkozásokat támogató tevékenységnek köszönhetően a település hamarosan megújuló honlapján lehetőséget kíván biztosítani az önkormányzat a gazdasági élet szereplőinek a bemutatkozásra, megjelenésre, ezzel is segítve a hatékonyabb információátadást. Ehhez kérte a polgármester, hogy a vállalkozások egy rövid bemutatkozó anyag összeállításával segítsék ezt a munkát.

A további tervek között szerepel egy „Támogasd az algyőit” rendszer kialakítása, és kiterjesztése a szolgáltatási és a termelői szektorra. Ezzel a rendszerrel a helyi termékek és szolgáltatások népszerűsítése, és támogatása a fő cél. Az önkormányzati ügyintézés egyszerűbbé, és gyorsabbá tételéért, egy „egyablakos” rendszer kialakítását tűzték ki célul, melynek segítségével gyorsabbá és sokkal egyszerűbbé válna a vállalkozások ügyintézése.

A pályázati támogatási lehetőségekről Pongrácz Tamás önkormányzati képviselő a Széchenyi Programiroda képviseletében tájékoztatta a jelenlévőket. Felajánlotta segítségét a településen működő vállalkozásoknak, a pályázati rendszerekkel kapcsolatban felmerülő kérdésekben.

A találkozó jó hangulatú beszélgetéssé alakult, ahol a megjelent vállalkozások megfogalmazták személyes, saját vállalkozásaikat érintő problémáikat, melyek rögzítésre kerültek. A polgármester minden felmerülő kérés megvizsgálását ígérte a jelenlévőknek.

A program zárásaként a polgármester megígérte, hogy az ehhez hasonló megbeszéléseket, összejöveteleket továbbra is szorgalmazni fogja. Kérte a vállalkozások vezetőit, hogy konkrét ötletekkel, javaslatokkal álljanak elő, aktívan vegyenek részt a gazdaságfejlesztési folyamatban.
 

További hírek

Második alkalommal került megrendezésre Algyőn a Finta János Emlékverseny. Az Algyői SK Asztalitenisz szakosztálya szervezte az eseményt, ahol vendégcsapat volt a Pincehelyi Asztalitenisz szakosztály.

2024. május 16. | Sport Bővebben

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Magánbiztonsági és Önkormányzati Tanszék május 15-én ünnepelte 10 éves fennállását. Algyő biztonsága, a megfelelő intézkedések tervezése érdekében Dr. Füzesy István alpolgármester közreműködésével folyamatosan együttműködünk a Tanszékkel.

2024. május 16. | Rendőrség Bővebben

Gerendáson rendezte meg a Spárta Taekwon-do Klub a VII. Fehér Kupa és VII. Spárta Kupa nevű ITF Taekwon-do versenyt, melyen a Csongrád és Békés megyéből érkező klubok mellett, az Algyői Sportkör ITF Taekwon-do szakosztálya is 5 versenyzővel képviseltette magát.

2024. május 15. | Sport Bővebben

Algyőn a horgásztavakon került megrendezésre Sarok Krisztián és az Önkormányzat szervezésében 2024 május 11-én szombaton az első Családi horgászverseny.

2024. május 14. | Sport Bővebben

Az Algyői horgásztavak halállománya ismét szép háromnyaras potykákkal bővült. Reméljük az újoncok jól megmozgatják az I-es és II-es tavak törzsállományát. A hétvégi versenyen szép fogást és sok örömöt okozhat a családoknak, illetve vasárnaptól minden horgászni vágyónak.

2024. május 10. | Gazdaság Bővebben

×